AO: Lajović poklekao u maratonskom meču, Ukrajinac imao više sreće

Srpski teniser Dušan Lajović završio je takmičenje u prvom kolu Australijan opena porazom od Ukrajinca Sergeja Stahovskog u četiri seta - 6:3, 4:6, 6:4, 6:7, 6:4.

Lajović je bio na pragu da povede sa 2:1, ali u finišu trećeg dela njegova igra potpuno raspala. Dušan je uspeo da se vrati u četvrtom, ali nažalost to nije dugo potrajalo, jer je Srbin posle maratonskog meča poražen sa 3:2 u setovima.

Posle ispadanja Lajovića, Srbija u nastavku nadmetanja u Australiji može da računa samo na Novaka Đokovića i Viktora Troickog.

Godinu dana ranije, Lajović je bio jedno od prijatnijih iznenađenja u Melburnu, koji je kao kvalifikant stigao do drugog kola, u kom je bio poražen od Keija Nišikorija.

Ovaj put, iskusniji Stahovski je sprečio našeg tenisera da makar ponovi prošlogodišnji uspeh, najviše zahvaljujući odličnom servisu – imao je 14 asova (naspram Dušanovih četiri asa), uz procenat osvojenih poena na prvi servis od 76 odsto.

Generalno, srpski teniseri su imali veoma loše izdanje na ovogodišnjem turniru u Melburnu, a to najviše potvrđuje podatak da su čak četiri teniserke zastale već u prvom kolu.

Pročitajte:

**Australijan open postao san za Srpkinje: Eliminisana i Krunićeva, naša zemlja ostala bez predstavnica

**Nastavlja se ‘crna serija’ srpskih teniserki: I Jelena ispala u prvom kolu Australijan opena!

**Vinči prejaka za Jovanovsku, Bojana eliminisana već u prvom kolu

**Kakav šok za Srpkinju u Melburnu, Ana poražena od 142. na svetu! Ivanović – Hradecka 6:1, 3:6, 2:6

**Domaćin eliminisao Krajinovića, Grot preko Srbina do drugog kola