AO: Nole kreće pohod na petu titulu u Melburnu, u utorak na teren izlaze još tri srpska predstavnika

Drugog dana Australijan opena na teren će četvoro srpskih predstavnika - Novak Đoković, Dušan Lajović, Jelena Janković i Aleksandra Krunić.

Prvi dan turnira u Melburnu nije prošao slavno za srpske tenisere. Jedinu radost doneo nam je Viktor Troicki, koji je bez previše problema savladao Čeha Jirija Veselog. Detaljan izveštaj sa ovog meča možete pročitati OVDE.

Loš start imala je Ana Ivanović, koja je neočekivano zaustavljena već u prvom kolu. Rane eliminacije zabeležili su i Bojana Jovanovski, kao i Filip Krajinović.

Najveći konkurentni Novaku Đokoviću na ovom turniru, igrali su u ponedeljak. Federer, Nadal i Marej su se „prošetali” u narednu rundu i tako opravdali uloge favorita.

Jedino iznenađenje u muškoj konkurenciji, prvog dana Australijan opena, bio je poraz Ernestsa Gulbisa, koji je posle nešto više od četiri sata meča izgubio od Tanasi Kokinakisa (18). Mladi australijski teniser ovom pobedom napravio je senzaciju na samom startu prvog Gren Slema u sezoni.

Što se tiče drugog dana, Đoković pohod na petu titulu u Melburnu počinje u utorak rano ujutro po srednjeevropskom vremenu. Njegov meč prvog kola protiv Slovenca Aljaza Bedenea postavljen je kao treći na Rod Lejver areni, gde program noćas u jedan sat otvaraju domaća teniserka Samanta Stosur i Rumunka Monika Nikulesku. Pre Đokovića i Bedenea na teren će i aktuelni šampion Švajcarac Stanislas Vavrinka protiv Turčina Marsela Ilhana.

Otprilike u isto vreme kad i Đoković, Dušan Lajović igraće meč prvog kola protiv Ukrajinca Sergeja Stahovskog. Taj duel postavljen je kao treći na terenu broj 11.

I Jankovićeva igra treći meč na terenu broj 13 protiv Timee Bašcinski iz Švajcarske, dok Krunićeva protiv Amerikanke Loren Dejvis igra četvrti meč, odnosno zatvara program na terenu broj 10.

Program na Margaret Kort Areni počinje duelom Nikolasa Almagra i Keija Nišikorija, na teren će potom Tejlor Taunsend i Karolina Voznijacki, pa sledi duel Ivon Mojburger i Kejsi Delakua. U popodnevnom programu će prvi nastupiti Serena Vilijams i Alison van Ujtvank, kao i Lukas Puij i Gael Monfis.

**Poštovani čitaoci portala Dnevno.rs, od ponedeljka 19. januara pa do prvog dana februara družićemo su u sitnim jutarnjim satima i zajedno pratiti sve sa prvog Gren slema sezone koji se igra u Melburnu.**