AO: Raonićev trijumf i monotona igra, iznenađujuća eliminacija Fonjinija, Lopes se izvukao

Osmi nosilac Miloš Raonić pobedio je Ukrajinca Ilju Marčenka sa 3:0 u setovima (7:6, 7:6, 6:3) i plasirao se u drugo kolo Australijan opena.

Raonić, koji je projektovani rival Novaka Đokovića u četvrtfinalu, nije odigrao naročito dobar meč, ali i to je bilo dovoljno da se savlada 144. teniser sveta.

– Danas je bilo onako kako je trebalo da bude, pogotovo na servisu. Možda je trebalo da više rizikujem u njegovim gemovima, u nekom trenutku sam osetio da mi je igra malo monotona. Osim toga, ovo je bilo dovoljno za prvu rundu – rekao je Raonić.

 

U drugoj rundi Miloš će igrati sa Donaldom Jangom iz SAD, koji je u četiri seta dobio Nemca Puca. Oba dosadašnja meča sa Jangom Raonić je dobio – prošle sezone u Bazelu i Vašingtonu.

Eliminacija 15. nosioca Fabija Fonjinija najveće je iznenađenje drugog dana Australijan opena.

Bolji od njega bio je Kolumbijac Alehandro Gonsales sa 4:6, 6:2, 6:3, 6:4. On će u drugom kolu igrati sa Giljermom Garsija-Lopesom, koji je vodio sa 2:1 u setovima u trenutku kad mu je Gojovčik predao meč.

Na korak od ispadanja bio je i Felisijano Lopes, pošto je Denis Kudla pri rezultatu 6:5 servirao za meč. Imao je Amerikanac tri meč lopte, od toga dve vezane, ali se 12. nosilac izvukao i posle tri i po sata slavio sa 3:6, 6:2, 4:6, 6:2, 10:8.

 

Španca sada čeka Adrijan Manarino, koji je spasao nekoliko set lopti u prvom setu meča sa Blažom Rolom, da bi do kraja pobedio 7:6, 6:3, 6:2.

Ispao je i 27. nosilac Pablo Kuevas, ali to je malo koga iznenadilo, bolji je bio Matijas Bahinger u tri seta. U meču od kojeg se dosta očekivalo Dominik Tim dobio je prvi set, ali je Roberto Bautista-Agut preokrenuo i prošao u drugo kolo – 4:6, 6:2, 6:3, 7:6.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je Slovenca Aljaža Bedenea sa 6:3, 6:2, 6:4 u prvom kolu Australijan opena.

U ponedeljak 19. januara počeo je Australijan open, prvi Gren slem turnir sezone. Sva dešavanja, vesti, zanimljivosti i rezultate iz dalekog Melburna možete čitati na našem blogu.