AO: Vinči prejaka za Jovanovsku, Bojana eliminisana već u prvom kolu

Srpska teniserka Bojana Jovanovski završila je učešće na Australijan Openu već u prvom kolu, porazom od Italijanke Roberte Vinči u dva seta.

Vinči je do trijumfa nad Bojanom došla sa 7:5, 6:1, posle jednog sata i deset minuta igre.

Italijanka će se u narednom kolu sastati sa Ruskinjom Jekaterinom Makarovom, postavljenom za desetog nosioca, koja je pobedila An-Sofi Meštah iz Belgije sa 6:2, 6:2.

Bojana tokom gotovo celog meča bila u zaostatku u odnosu na Italijanku, a samo je zasijala u pojedinim trenucima. Vinči je do brejka došla već u drugom setu, a iako se srpska teniserka probudila, iskusnija igračica je bez problema održavala svoju prednost.

Tek u devetom gemu, Bojana je nagovestila preokret. Posle velike borbe i spasene dve set lopte oduzela je servis svojoj rivalki, a potom izjednačila na 5:5. Italijanka je uzvratila sigurnim servis gemom, a baš kada je bilo najpotrebnije, Bojana nije uspela da joj uzvrati, pa je bez izgubljenog poena osvojila prvi set sa 7:5.

U nastavku, Italijanka je samo povećavala svoju prednost, a Bojana nije mogla ništa da uradi povodom toga. Vinči je nanizala pet gemova, pre nego što je Bojana osvojila prvi gem u drugom setu, ali je tako samo za nekoliko minuta odložila odluku o pobednici, pošto je Italijanka odmah potom rutinski privela meč kraju.

Pre Bojane, već u prvom kolu od srpskih predstavnika eliminisana je i Ana Ivanović.

Sve zanimljivosti sa ovogodišnjeg Australijan opena možete da saznate u našem specijalnom blogu posvećenom prvom Gren slemu sezone.