AO: Žil Miler eleminisao 19. nosioca, čeka Đokovića! Dalje prošli Vavrinka, Nišikori, Raonić…

Posle šestog dana turnira u Melburnu, poznata su imena tenisera koji su se plasirali među 16 najboljih na prvom Gren slemu u sezoni, Australijan openu. Mesto u osmini finala izborili su Raonić, Vavrinka, Garsija Lopes, Felisijano Lopes, Nišikori, Žil Miler...

**Sve zanimljivosti sa ovogodišnjeg Australijan opena možete da saznate u našem specijalnom blogu posvećenom prvom Gren slemu sezone.

Moćnim servisom Kanađanin Miloš Raonić plasirao se u osminu finala i tako izjednačio svoj najbolji rezultat na Australijan openu. Momak rođen u Podgorici imao je 22 as udarca u pobedi nad Benjaminom Bekerom 6:4, 6:3, 6:3. Raonić će u narednoj rundi igrati sa Felisijanom Lopesom koji je uz malo više muke, ali takođe u tri seta savladao Jeržija Janoviča – 7:6, 6:4, 7:6.

Kej Nišikori savladao je Amerikanca Stiv Džonsona sa 3:1 u setovima (7:6, 1:6, 2:6, 3:6). Posle izgubljenog seta, Japanac se „razbudio” da bi rutinski rešio naredna tri seta i tako obezbedio plasman u osminu finala.

Branilac trona u Melburnu, Švajcarac Stanislas Vavrinka, stigao je do osmine finala bez izgubljenog seta. Vavrinka je u trećem meču dominirao protiv Finca Jarka Nieminena i slavio 6:4, 6:2, 6:4, za manje od dva sata igre. Švajcarac će igrati protiv Španca Giljerma Garsija-Lopesa, koji je u sličnom ritmu nadigrao Kanađanina Vašeka Pospišila 6:2, 6:4, 6:4.

Luksemburžanin Žil Miler sledeći je protivnik Novaka Đokovića, pošto je u trećem kolu savladao Amerikanca Džona Iznera sa 7:6, 7:6, 6:4. Miler je fenomenalnim servisima sklonio Iznera sa Novakovog puta, izbacivši tako 19. nosioca na turniru.