APEL NAVIJAČIMA: Ne putujte u Atinu, karta nema i neće ih biti!

Predlog Crvene zvezde da se po principu reciprociteta razmene ulaznice za meč sa Panatinaikosom je odbijen od strane čelnika atinskog kluba.

Shodno tome, Crvena zvezda nije bila u prilici da organizuje odlazak navijača u Atinu, jer rukovodstvo Panatinaikosa iz bezbednosnih razloga nije omogućilo ni kupovinu ulaznica za ovaj meč.

S obzirom na raznorazne napise u grčkim medijima KK Crvena zvezda je putem saopštenja na zvaničnom sajtu još jednom jasno stavila do znanja da ne snosi bilo kakvu odgovornost ukoliko su pojedini navijači, državljani Srbije, u sopstvenoj režiji otputovali u glavni grad Grčke, jer organizovanog puta za navijače od strane kluba nije bilo.

Već dugo godina unazad u Grčkoj postoji pravilo da u duelima večiti atinskih rivala Panatinaikosa i Olimpijakosa u dvoranama nema navijača gostujućih timova kako bi se predupredili pokušaji bilo kakvih incidenata među navijačkim grupama. Zbog dobro poznaih bratskih odnosa između navijača Crvene zvezde i kluba iz Pireja, organizator i domaćin ove utakmice odlučio je da to pravilo primeni i na ovaj evroligaški meč sa Zvezdom.

Iz tog razloga KK Crvena zvezda još jednom apeluje na svoje navijače i simpatizere da ne putuju u Atinu na duel sa Panatinaikosom, jer im ni na koji način neće biti dozvoljen ulaz u dvoranu OAKA.

S obzirom da su čelnici Panatinaikosa odbili predlog o razmeni karata poslali su jasnu poruku da nisu u stanju da garantuju bezbednost.