Apel sa Malog Kalemegdana: Molimo navijače da se ponašaju fer, Evroliga će nas žestoko kazniti

Košarkašima Crvene zvezde Telekom u četvrtak od 19 sati u Kombank areni predstoji veoma važan evroligaški meč protiv litvanskog Neptunasa, a zbog velike tragedije koja se dogodila u Istanbulu u kojoj je poginuo navijač Crvene zvezde Marko Ivković duel između crveno-belih i Neptunasa biće pod posebnom lupom.

Na zvaničnom sajtu košarkaškog kluba sa Malog Kalemegdana stoji sledeće:

„Zvezda je od strane disciplinskog sudije Evrolige već nekoliko puta kažnjavana, na adresu kluba već su stizala brojna upozorenja na račun ponašanja navijača u dvorani i iz tog razloga KK Crvena zvezda apeluje na navijače da na utakmici protiv Neptunasa navijaju fer i sportski. Molimo navijače da ne ubacuju bilo kakve predmete na teren, da ne koriste pirotehnička sredstva niti lasere.

Zbog specifičnosti situacije, svih nemilih događaja u Istanbulu koji su doveli do povećanja tenzija, bilo kakvo pogrdno skandiranje ili isticanje uvredljivih parola i transparenata na nacionalnoj, verskoj ili rasnoj osnovi moglo bi da izazove veoma oštre kazne od strane Evrolige.

Takođe, čelnici Evrolige su u već nekoliko dopisa posebno apostrofirali da nije dozvoljeno montiranje dodatnih tribina, niti remontovanje postojećih za stajanje, jer je to strogo zabranjeno propisima Evrolige. Svako nepoštovanje tih pravila moglo bi da izazove sankcije, pogotovo ako se zna da je tim povodom klubu upućeno poslednje upozorenje”, navodi Crvena zvezda.