Arena je spremna za novi podvig: Zvezda protiv Neptunasa za približavanje Top 16 fazi

Košarkaši Crvene zvezde Telekom u četvrtak od 19 časova igraju protiv Neptunasa u okviru sedmog kola Evrolige.

Litvanski tim je ostao dužnik crveno-belima pošto su u drugom kolu u neizvesnoj završnici savladali beogradski tim sa 83:81. Zvezda je čak imala i šut za pobedu na tom meču, ali je Vilijams bio neprecizan za tri poena.

Oba kluba imaju po tri pobede i poraza u dosadašnjem toku takmičenja.

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da njegovu ekipu čeka težak susret sa kvalitetnim protivnikom u Evroligi, i da je svestan važnosti utakmice sa Neptunasom u Evroligi.

– Prilikom izvlačenja grupa, govorilo se da smo imali veliku sreću da smo dobili tim koji neće moći da parira po kvalitetu i da neće moći nikoga da dobije. Ispostavilo se da to nije tako, a sada je Neptunas u situaciji da se ravnopravno bori za plasman u Top 16. Znamo da nas čeka težak meč protiv ozbiljnog protivnika – rekao je Radonjić.

 

Kapiten Luka Mitrović kazao da je tim opterećen putovanjima, ali i da je maksimalno motivisan za meč.

– Nalazimo se u paklenom ritmu što se tiče utakmica i putovanja. Ččeka nas težak meč, jedan od najbitnijih u dosadašnjem toku sezone. Neptunas je na početku važio za autsajdera, ali su pokazali da su ozbiljna ekipa. Pobeda im može značiti Top 16 i biće maksimalno motivisani i spremni za pravu mušku borbu. Mi treba da odgovorimo na pravi način, onako kako smo to radili u većem delu sezone – rekao je Mitrović.

Zvezda je apelovala na navijače da navijaju sportski i da ne ubacuju predmete u teren, a posebno da ne skandiraju uvredljive parole.

Za sve navijače iz unutrašnjosti sa važećim sezonskim karatama KK Crvena zvezda i vlasnicima dnevnih ulaznica za meč sa Neptunasom biće obezbeđen popust od čak 30 odsto na povratne i jednosmerne karte do Beograda na dan utakmice sa litvanskim klubom.

Evroliga – Grupa D, 7. kolo:

četvrtak:

19.00 Crvena zvezda – Neptunas

20.45 Laboral Kuća – Olimpijakos

petak:

21.00 Valensija – Galatasaraj

Tabela: Olimpijakos 6-0, Crvena zvezda 3-3, Galatasaraj 3-3, Neptunas 3-3, Laboral 2-4, Valensija 1-5.