ARSENAL DEMOLIRAO BENFIKU: Venger jedva izbegao batine od svojih navijača

Arsen Venger
Youtube screenshot

Može Arsenal da pobeđuje, i to ubedljivo, može "petardom" da teroriše rivala, kao Benfiku, ali Arsen Venger ostaje omražena ličnost za navijače "tobdžija". Ovog dana umalo da i bukvalno, na koži, oseti taj animozitet.

 

Tokom prvog poluvremena utakmice Emirejts kupa protiv Benfike, koju je engleski tim dobio sa 5:2, navijač Arsenala je uleteo na teren i zaleteo se ka Vengeru. Na sreću Francuza, obezbeđenje je zaustavilo nezadovoljnog simpatizera “tobdžija” pre nego što je stigao da dođe u kontakt sa trenerom. Ali, dok su ga izvodili sa terena, on je dobacivao Vengeru.

Arsen Venger je ovog leta potpisao novi dvogodišnji ugovor, a to je naljutilo nekoliko navijačkih grupa “tobdžija”.

Arsenal je u prvom kolu Emirejts kupa ubedljivo savladao Benfiku sa 5:2. “Orlovi” iz Lisabona su poveli preko Ćervija u 11. minutu, da bi Volkot sa dva gola preokrenuo rezultat za domaći tim. Najpre u 24. minutu, posle odličnog prodora i dodavanja Kolašinca, a zatim osam minuta kasnije takođe uz asistenciju bosanskog reprezentativca.

Benfika je uspela da izjednači pre odlaska na odmor, golom Salvija u 39. minutu.

I sledeći gol je bilo delo gostiju, ali je Lopez pogodio svoju mrežu u 52. minutu. Trijumf “tobdžija” su potvrdili Žiru u 64. i Ivobi šest minuta kasnije.

Ranije, u prvom meču prvog kola Sevilja je pobedila Lajpcig sa 1:0 golom Ben Jeder u 35. minutu iz penala.