ATLETIČARI DOBIJAJU DOM: Stadion u Novom Pazaru do kraja 2015. godine

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je u Novom Pazaru da veruje da će atletski stadion biti završen do kraja 2015. godine.

– Gradonačelnik je obećao atletski stadion do kraja 2015. godine, verujem da ćemo to i uraditi. Naravno da je svuda i uvek problem novac, moramo racionalno da ga koristimo i vidimo kako sve želje ispratimo – rekla je Zorana Mihajlović obilazeći zemljane radove na budućem sportskom objektu.

Ministarka je naglasila da je prvi korak u izgradnji stadiona projekat, koji je u nadležnosti Atletskog saveza Srbije (ASS).

– ASS treba da što pre, ako već nije, raspiše javni poziv, bez njega ne može dalje da se radi. Očekujemo to u najbržem mogućem roku, da bi se krenulo u odabir izvodjača – kazala je Zorana Mihajlović.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović rekao je da ga raduje želja Vlade Srbije da zajedno završe počete projekte.

– Atletski stadion će biti gotov za 12 meseci, probaćemo to da ostvarimo zajedno sa EU PROGRESOM, Vladom, resornim ministarstvima i Studentskom organizacijom Srbije. Naši atletičari zaslužuju najbolje uslove, većina su reprezenatativci, a imamo i evropsku prvakinju i vicešampionku sveta Amelu Terzić – istakao je Mahmutović.

Gradonačelnik je dodao da je vrednost radova procenjena na 80.000.000 dinara.

– U tu sumu nije uračunata vrednost ravnajućih radova, koje izvodi Grad i koji imaju možda i najveću vrednost. Treba da sklonimo 200.000 kubnih metara zemlje, da bi dobili dva hektara ravnog terena – pojasnio je Mahmutović.

Izgradnja atletskog stadiona u Novom Pazaru počela je pre tri meseca.