Atletiko i Bajern u četvrtfinalu – Milan ponižen na Kalderonu

Fudbaleri Atletika iz Madrida savladali su Milan na svom stadionu rezultatom 4:1, dok je su Bajern i Arsenal odigrači nerešeno u Minhenu u revanš mečevima osmine finala Lige šampiona. Bavarci i Madriđani su tako postali prvi četvrtfinalisti elitnog klupskog takmičenja

BAJERN MINHEN – ARSENAL 1:1 (ukupno 3:1)

Sastavi:

Bajern (4-2-3-1): Nojer, Lam, Martines, Dante, Alaba, Švajnštajger, Alkantara, Roben, Gece (od 59′ Kros), Riberi (od 85′ Miler), Mandžukić.

Arsenal (4-2-3-1): Fabianski, Sanja, Mertezaker, Košjelni, Vermalen, Arteta (od 77′ Njabri), Okslajd-Čemberejn (od 84′ Flamini), Podolski, Ozil (od 46′ Rosicki), Kasorla, Žiru.

Tok meča:

Fudbaleri Bajerna od samog starta diktiraju tempo, ne dozvolivši gostima da im pripreti – najbolju priliku za Bavarce propustio je Roben, čiji je udarac iz voleja završio preko prečke. Domaćima je u 27. minutu opravdano poništen gol, zbog ofsajda u kom se našao Havi Martines.

Do kraja poluvremena Bavarci su rutinski čuvali loptu i rezulatat, bilo je nekoliko prilika na obe strane, ali golova nije bilo.

I u nastavku meča gledamo istu sliku – Bajern drži loptu i napada, dok gosti ne uspevaju da naprave nijednu ozbiljniju akciju. Takva igra donela je Bajernu prednost u 55. minutu – Riberi je prošao po levoj strani, odigrao u sredinu za Švajnštajgera kome nije bilo teško da zatrese mrežu.

Ipak, samo dva minuta kasnije rezultat je izjednačen. Podolski je oduzeo loptu Lamu, ušao u 16erac i iz mrtvog ugla savladao Nojera.

Deseet  minuta kasnije Bajern propušta veliku priliku – udarac Mandžukića sa 7-8 metara sjajno brani Abijati.

U prvom minutu nadoknade vremena sudija je svirao penal. Miler je preuzeo odgovornost ali ga je pročitao Fabijanski i odbranio taj udarac uz malo sreće, pošto se lopta zaustavila na gol liniji.

)

ATLETIKO MADRID – MILAN 4:1 (ukupno 5:1)

Sastavi:

Atletiko (4-4-1-1): Kurtoa, Huanfran, Miranda, Godin, Filipe Luis, Arda Turan (od 78′ Rodriges), Gabi, Mario Suares, Koke (od 81′ Dijego), Raul Garsija (od 72′ Sosa), Dijego Kosta.

Milan (4-2-3-1): Abijati, Abate, Rami, Bonera, Emanuelson, Esijen (od 69′ Pacini), de Jong (od 78′ Muntari), Tarabt (od 46′ Robinjo), Poli, Kaka, Baloteli.

Tok meča:

Veću trećem minutu Madriđani dolaze do prednosti – Koke je uputio centaršut sa desnog boka, a u šesnaestercu se najbolje snašao Dijego Kosta i sa nekih 5-6 metara nogom sproveo loptu u mrežu.

Gpsti su posle tog šoka, uspostavili terensku dominaciju, ali nisu stvorili ozbiljniju šansu. “jorgandžije” su se s druge strane orijentisali na kontranapade.

U 27. minutu Milan je došao do izjednačenja i to iz prvog šuta u okvir gola – Baloteli je odigrao za Polija na desnu stranu, ovaj je centrirao, a loptu je glavom u mrežu sa druge stative ubacio Kaka, koji se do tada uopšte nije video.

Nakon izjednačenja, gosti su nastavili sa napadima, imali su znatno veći posed lopte, stvorili nekoliko prilika, ali bez promene rezultata.

Ipak, u finišu prvog dela igre, tačnije u 40. minutu Atletiko ponovo dolazi do prednosti od 2:1. Raul Garsija je glavom spustio loptu za Ardu Turana, koji je uputio udarac sa ivice 16erca, lopta je zakačila nekoga i prevarila Abijatija.

Odmah nakon toga, domaći propuštaju veliku šansu – spektakularan udarac makazicama Raula Garsije završio je za malo pored leve stative.

Na početku drugog dela Madriđani su imali još jednu stopostotnu priliku – Gabi je nakon kontre izašao jedan na jedan sa Abijatijem, ali je njegov šut završio na prečki.

U 71. minutu rešeno je pitanje ko će u četvrtfinale. Nakon centaršuta Gabija iz slobodnog udarca, Raul Garsija je sjajno skočio i glavom zatresao mrežu.

Odmah nakog tog gola Robinjo je imao doličnu priliku, kada je iz izgledne pozicije pogodio prečku.

Konačan rezultat postavio je Dijego Kosta svojim drugim pogotkom večeras u 85. minutu. On je iskoristio pas Sose i od stative poslao loptu u mrežu Abijatija.

)