ATP lista: Srpski teniseri napredovali, Novak vladar u 2014. godini

Srpski teniser Novak Đoković na završnom Mastersu sezone u Londonu potvrdio je prvo mesto na ATP listi na kraju godine koju završava sa 11.500 bodova.

Đoković je titulu u Londonu odbranio bez borbe, pošto mu je Rodžer Federer predao meč, a upravo Švajcarac mu je najbliži pratilac.

Federer ima 9.700 bodova, a u zavisnosti od rezultata finala Dejvis kupa, između Francuske i Švajcarske predstojećeg vikenda na poslednjoj listi za 2014. godine mogao bi malo da se približi.

Treće mesto i dalje drži povređeni Španac Rafael Nadal, ispred Stanislasa Vavrinke iz Švajcarske, Japanca Keija Nišikorija i Endija Marija iz Velike Britanije. Prvu desetoricu kompletiraju Tomaš Berdih, Miloš Raonić, Marin Čilić i David Ferer.

Ove nedelje Srbija ima prvi put posle dugo vremena četvoricu igrača među prvih 100, pošto se Viktor Troicki probio do 99. pozicije, posle skoka za pet mesta. U odnosu na prethodnu nedelju, Dušan Lajović je napredovao za jedno mesto i sada je 69. na svetu, dok je Filip Krajinović na 98. poziciji.