AUSTRALIJAN OPEN: Nadal u trećem kolu, pobede Ostapenko, Karlovića i Džumhura (REZULTATI)

Rafael Nadal
BETA

Branilac titule na Otvorenom prvenstvu Australije Španac Rafael Nadal plasirao se danas u treće kolo tog turnira u Melburnu, pošto je pobedio Argentinca Leonarda Majera posle tri seta, 6:3, 6:4, 7:6.

 

Prvi teniser sveta pobedio je za dva sata i 38 minuta. On je u prva dva seta napravio po jedan brejk i za sat i po poveo sa 2:0.

U devetom gemu trećeg seta Španac je oduzeo servis Majeru, ali je Argentinac odmah uzvratio i izjednačio na 5:5. Teniseri su posle toga osvojili po gem na svoj servis, a set i meč odlučeni su posle taj-brejka, koji je Nadal dobio sa 7:4.

Nadal će u trećem kolu igrati protiv Damira Džumhura iz Bosne i Hercegovine, koji je pobedio domaćeg tenisera Džona Milmana sa 7:5, 3:6, 6:4, 6:1.

Letonska teniserka Jelena Ostapenko plasirala se u treće kolo pošto je pobedila Kineskinju Duan Jingjing posle tri seta, 6:3, 3:6, 6:4.

Hrvatski teniser Ivo Karlović pobedio je posle četiri sata i 35 minuta Jučija Sugitu iz Japana sa 7:6, 6:7, 7:5, 4:6, 12:10.

Karlović će u trećem kolu igrati protiv Italijana Andreasa Sepija, koji je pobedio Japanca Jošihita Nišioku sa 6:1, 6:3, 6:4.

Svitolina, Kostjuk i Karenjo Busta u trećem kolu

Ukrajinska teniserka Elina Svitolina se takođe plasirala u treće kolo, pošto je pobedila Čehinju Katerinu Sinijakovu posle tri seta, 4:6, 6:2, 6:1.

Krunić i Bondarenko ide dalje

Srpska teniserka Aleksandra Krunić i njena parnerka u dublu Ukrajinka Katerina Bondarenko plasirale su se u drugo kolo, pošto su pobedile australijsko-ruski par Arinu Rodionovu i Nataliju Vihljancevu posle dva seta, 6:2, 6:2.

Krunić i Bondarenko su pobedile za nepun sat i napravile su po dva brejka u oba seta.

One će u drugom kolu igrati protiv srpsko-švajcarskog para Nine Stojanović i Viktorije Golubić.

Stojanović i Golubić su u prvom kolu pobedile devete nosioce slovenačko-španski dubl Andreju Klepač i Mariju Hose Martines Sančes posle dva seta, 6:3, 6:3.

Četvrti nosilac će u trećem kolu igrati protiv mlade sunarodnice Marte Kostjuk (15), koja je pobedila domaću teniserku Oliviju Rogovsku sa 6:3, 7:5. Kostjuk je došla u glavni žreb iz kvalifikacija i najmlađa je teniserka koja je pobeđivala na turniru u Melburnu od Martine Hingis 1996. godine! Zanimljivo je da je 521. na WTA listi.

Još jedna Ukrajinka, Katerina Bondarenko plasirala se dalje pošto je pobedila 15. nosioca Ruskinju Anastasiju Pavljučenkovu sa 6:2, 6:3. Ona će u trećem kolu igrati protiv Slovakinje Magdalene Ribarikove, koja je posle tri seta pobedila Belgijanku Kirsten Flipkens sa 6:4, 0:6, 6:2.

Španac Pablo Karenjo Busta plasirao se u treće kolo pošto mu je Francuz Žil Simon predao meč zbog povrede butine. Španac je uoči prekida vodio sa 6:2, 3:0. On će igrati protiv Žila Milera iz Luksemburga, koji je pobedio Maleka Džazirija iz Tunisa sa 7:5, 6:4, 6:7, 3:6, 6:2.

Britanac Kajl Edmund pobedio je u drugom kolu Uzbekistanca Denisa Istomina sa 6:2, 6:2, 6:4. On će igrati protiv Nikolasa Basilašvilija iz Gruzije, koji je pobedio Belgijanca Rubena Bemelmansa sa 7:5, 6:1, 6:3.

Pobede Conge, Voznijacki i Čilića, poraz Benčić

Francuski tenisr Žo Vilfred Conga plasirao se u treće kolo pošto je pobedio 50. igrača sveta Kanađanina Denisa Šapovalova posle pet setova 3:6, 6:3, 1:6, 7:6, 7:5.

Conga, 15. teniser sveta, pobedio je za tri sata i 37 minuta. On je u petom setu gubio sa 2:5, ali je posle toga osvojio pet uzastopnih gemova i posle prve meč lopte plasirao se u treće kolo.

Pobeda Stojanović i poraz Zimonjića u mečevima u dublu

Srpska teniserka Nina Stojanović i njena partnerka u dublu Švajcarkinja Viktorija Golubić plasirale su se u drugo kolo, pošto su pobedile slovenačko-španski dubl Andreju Klepač i Mariju Hose Martines Sančes posle dva seta, 6:3, 6:3.

Stojanović i Golubić su pobedile devete nosioce za sat i 15 minuta, napravile su četiri brejka, a protivnice su im jednom oduzele servis.

Srpski teniser Nenad Zimonjić i njegov partner u dublu Florin Mergea iz Rumunije nisu uspeli da se plasiraju u drugo kolo, pošto su izgubili od devetih nosilaca Španaca Marka Lopesa i Felisijana Lopesa sa 2:6, 4:6.

Druga teniserka sveta Dankinja Karolina Voznijacki plasirala se u treće kolo pošto je pobedila Janu Fet iz Hrvatske sa 3:6, 6:2, 7:5.

Fet, 119. teniserka sveta, vodila je sa 5:1 u trećem setu i imala je dve meč lopte, ali nije uspela da ih iskoristi, a zatim je Voznijacki osvojila šest uzastopnih gemova i plasirala se dalje.

Švajcarkinja Belinda Benčić nije uspela da se plasira u treće kolo pošto je izgubila od Tajlanđanke Luksike Kumhum sa 1:6, 3:6.

Benčić je pre dva dana pobedila Amerikanku Venus Vilijams, ali je danas od teniserke iz kvalifikacija izgubila posle sat i 17 minuta.

Kumhum će igrati protiv Petre Martić iz Hrvatske, koja je pobedila Rumunku Irinu Begu sa 6:4, 7:6.

Hrvatski teniser Marin Čičić pobedio je Portugalca Žoaa Sousu sa 6:1, 7:5, 6:2. Šesti nosilac će igrati u trećem kolu protiv Amerikanca Rajana Herisona, koji je pobedio Pabla Kuevasa iz Urugvaja sa 6:4, 7:6, 6:4.