Australijan open postao san za Srpkinje: Eliminisana i Krunićeva, naša zemlja ostala bez predstavnica

Aleksandra Krunić je poslednja srpska teniserka koja se takmičila ove godine u singl konkurenciji na Australijan openu, ali i ona eliminisana u prvoj rundi takmičenja od američke predstavnice Loren Dejvis sa 6:1, 7:5.

Krunićeva je bila poslednji adut, a lakše je ispala nego što se očekivalo od prosečne protivnice koja je i sama verovatno iznenađenja na lakom prolazu dalje. Naša mlada teniserka se prvi put našla u glavnom žrebu Melburna, a na startu je poražena rezultatom u dva seta, posle 84 minuta igre.

Loren Dejvis će u drugom kolu igrati sa Venus Vilijams rutinski savladala Marija-Teresu Toro-Flor (6:2, 6:2).

Aleksandra u prvom setu nije imala skoro nikakav otpor, jer je Dejvis napravila brejkove u drugom i šestom gemu bez mnogo muke. Malo teži zadatak je imala u petom gemu kada je morala da spasava dve brejk lopte, ali se uspešno ponela u toj situaciji i zaustavila Krunićevu da se vrati u set.

Drugi deo igre Dejvis je počela sigurno, a onda odmah napravila brejk. U tim trenucima Aleksandra je bila veoma nervozna, često je gestikulirala ka svom boksu, što se odražavalo na igru. Grešila je iz oba osnovna udarca i Loren je povela sa 2:0.

Ipak, Krunićeva je uspela da se stabilizuje, osvoji gem sa nulom, a onda seriju poena produži i tokom servis-gema protivnice. Iskoristila je tek treću brejk loptu i izjednačila na 2:2.

U narednih nekoliko gemova igračice su sigurno držale svoj servis, sve do rezultata 5:5. Ponovo je Srpkinji popustila koncentracija, Amerikanka je to iskoristila i posle druge brejk lopte stigla na korak od meča.