AUSTRALIJAN OPEN SVE SLABIJI: Prekinuta tradicija duga četvrt veka!

Prvi put od 1997. godine da na Australijan Openu neće biti nijedne od sestre Vilijams!

Australijan open
Wikipedia/MD111

Gledajući listu učesnika kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji čini se da predstojeći Australijan Open nikada neće biti slabiji!

Neće biti mnogih imena poput Rodžera Federera, Serene Vilijams, Dominika Tima… A listi tenisera koji neće doći na prvi grend slem sezone pridružila se i Venus Vilijams, kako pišu australijski mediji.

Ono što je veoma zanimljivo je da će to biti prvi put od 1997. godine da na Australijan Openu neće biti nijedne od sestre Vilijams!

Dakle, punih 25 godina, ili četvrt veka, Serena ili Venus su igrale na prvom grend slemu u sezoni, ali u 2022. godini to neće biti slučaj.

Prosto je neverovatno koliko traju karijere sestara Vilijams koje su se upisale u tenisku istoriju i sigurno su jedne od simbola kada govorimo o ženskom tenisu.

Sa druge strane, to znači da će čelnici Australijan Opena morati svojski da se potrude da dovedu Novaka Đokovića kako bi podigli interesovanje za turnir.

U ovom trenutku samo je Rafael Nadal na listi učesnika od marketinški najjačih imena, tako da je jasno zašto mora i Noleta da bude u Melburnu iz vizure čelnika takmičenja.

Videćemo da li će se na kraju takav rasplet i desiti…