AUSTRALIJSKE VLASTI NE DAJU MIRA ĐOKOVIĆU: Zbog jedne greške preti mu deportacija

Nije bilo dovoljno matretiranje na aerodromu i tortura prethodnih šest dana, nego su se "uhvatili" za jednu kućicu u dokumentu.

printscreen/youtube.com/Australian Open TV

Novak Đoković je pobedio Australiju na Federalnom sudu i poništena je odluka vlasti o ukidanju njegove vize, međutim iako je srpski teniser već viđen kako trenira u Melburnu – i dalje mogu da ga deportuju iz zemlje!

Diskreciono pravo da to učini ima ministar za imigracije Aleks Houk, koji i dalje nije siguran šta da radi i zbog toga je odložio odluku, a sada se pojavljuju nove informacije i tumačenja na osnovu kojih Australijanci misle da “proteraju” Novaka Đokovića iz zemlje u kojoj je devet puta osvajao grend slem.

Saga ulazi u šesti dan pošto sada federalne vlasti proveravaju sve dokumente koje je Đoković priložio i traže “rupu” za koju bi mogli da se uhvate, pa je sada u fokus dospela jedna “kućica” na papiru koji je bio uz njega.

Đokovića optužuju da je slagao da 14 dana pred dolazak u Australiju nije putovao nigde.

Sada se pojavio i dokument na kome sevidi da je Đoković “štiklirao” da nije putovao nigde dve nedelje pred dolazak u Australiju, dok je poznato da se u Marbelji, gde ima vilu, pripremao za Australijan open, odnosno da je u zemlju ušao preko leta iz Dubaija.

Čini se kao slučajna greška, međutim zbog ovoga se ponovo digla “kuka i motika” u Australiji i poručuje se da davanje lažnih ili netačnih informacija ozbiljan prekršaj i da je i to osnov za kaznu.

Deluje prilično bizarno da bi na osnovu toga mogli da ga kazne, ili čak da im to bude pokriće da ga deportuju iz Australije, posebno ako se uzme u obzir da su sva dokumenta popunili iz Teniskog saveza Australije, preko kog je inače i dobio pomenuto “medicinsko izuzeće”.

Sve u svemu čini se da Novaka Đokovića neće ostaviti na miru da se priprema za turnir, pa da se sprema potpuno nova drama uoči takmičenja koje nas očekuje od 17. januara.