Azerbejdžanska naftna kompanija želi da postane generalni sponzor Partizana

Naftana kompanija 'Sokar', koja je između ostalog sponzor Nefčija i Atletika iz Madrida, ozbiljno je zainteresovana da sklopi ugovor sa crno-belima, a pominje se suma od 1.500.000 evra

Plasman Partizana u Ligu Evrope mogao bi da crno-belima donese novog generalnog sponzora i to inostranog, kao i veoma unosan ugovor. Azerbejdžanska kompanija „Sokar” (državna naftna firma) trebalo bi uskoro da sklopi sponzorski ugovor sa vicešampionom Srbije.

Kako saznaje Informer, rukovodstvo tima iz Humske vodi ozbiljne preogovore sa čelnicima naftnog giganta, a za sada se pretpostavlja da bi ugovor bio sklopljen na dve godine tokom kojih bi crno-beli dobili čak milion i po evra.

– Jedan od članova uprave Partizana ugovorio je sastanak sa predstavnicima „Sokara” i obavljeni su prvi pregovori. U ovom trenutku dogovor se nalazi veoma blizu realizacije, a možda sve bude završeno do kraja nedelje. Planirano je da to bude ugovor na dve godine, a Partizan bi dobio 750.000 evra po sezoni, dok bi ime kompanije bilo na prednjem delu dresa – rekao je za Informer izvor blizak crno-belima.

Da ova priča može da postane rava realnost potvrdio je i generalni sekretar kluba iz Humske Darko Grubor, koji je rekao da bi uskoro trebalo da klub dobije generalnog sponzora, ali nije želeo da govori o kome je reč.

– Imamo nekoliko ponuda za ozbiljna sponzorstva i nadam se da će uskoro biti ozvaničena saradnja sa nekim od zainteresovanih. To je sve što mogu da kažem u ovom trenutku – rekao je Grubor.

Prethodne sezone crno-beli su nosili na dresovima reklamu za „Lav” pivo, kao deo sponzorskog ugovora sa kompanijom „Karlsberg”, a da su u okviru te saradnje promenjene stolice na stadionu. Inače, azerbejdžanska kompanija je jedan od sponzora i Atletiko Madrida, šampiona Španije.