Babović treći put u Partizanu: Stadion u Humskoj je moja druga kuća, nadam se duploj kruni (VIDEO)

Stefan Babović potpisao je trogodišnji ugovor sa Partizanom i poručio da mu je glavni cilj da svojim iskustvom pomogne ’crno-belima’ u osvajanju titule.

– Srećan sam što sam treći put u Partizanu, počeo sam sa osam godina, prošao celu omladinsku školu, pobeđivali smo zajedno, nadam se da ćemo nastaviti tako. Osećam se kao kod kuće i najveća ambicija je osvajanje duple krune – rekao je Babović prilikom promocije na stadionu Partizana.

Baboviću, koji je u Humsku stigao iz Voždovca, dres sa brojem deset uručio je sportski direktor Partizana Dragan Ćirić od koga je svojevremeno i nasledio crno-belu ‘desetku’.

– Mogu da obećam da ću dati 100 odsto, nikada nisam voleo da pričam o svom učinku i trudiću se da budem timski igrač. Imamo veliku prednost u odnosu na Crvenu zvezdu, iako smo gubili i veću. Realan domet kluba je Liga Evrope, a plasman u Ligu šampiona bio bi fenomenalan uspeh – naveo je Babović.

Babović je istakao da je u prethoda tri prelazna roka čekao da se vrati u Partizan, ali da razlozi njegovog nedolaska u Humsku nisu bili sportske prirode.

– Figurirao sam kao pojačanje Partizana svojim igrama, a zašto nisam potpisao nije do mene – rekao je Babović i dodao da nikada ne bi prešao u komšijski klub, iako su letos postojale spekulacije da je bio na pragu Crvene zvezde.

Babović je rekao da oseća veliko breme svog prezimena i da je navikao da igra pod pritiskom.

Bivši fudbaler Voždovca naglasio je da bi voleo da se vrati u reprezentaciju Srbije za koju je odigrao četiri meča.

Ćirić nije krio da je Babović bio prvi izbor kluba u zimskom prelaznom roku.

– Stefan je iskusan igrač, koji zna da podnese teret igranja u Partizanu. Uklapa se u klub kako ljudskim tako i fudbalskim kvalitetima. Mladi igrači koji dolaze moći će da se oslone na njega – rekao je Ćirić i poručio da Partizan ne žuri sa pojačanjima, kao i da nema nikakvih nagoveštaja oko odlazaka igrača.

Babović je karijeru počeo u Partizanu, a potom je nastupao za OFK Beograd, Nant, Fejnord i Saragosu.