BACIO RUKAVICU: Evo šta je Rodžer Federer imao da kaže u vezi Đokovića

Finalista Vimbldona Rodžer Federer kaže da jedva čeka naredni izlazak na teren.

Rodžer Federer
Beta/Kirsty Wigglesworth

Švajcarac, osvajač 23 Grend slem titule igra ove nedelje na Mastersu u Sinsinatiju gde je prošle godine poražen u finalu od Novaka Đokovića.

Svetski tenisr broj jedan ga je pobedio i u ovogodišnjem finalu Vimbldona u spektakularnom duelu koji je trajao skoro pet sati i koji je Đoković dobio u pet setova.

Federer uoči nastupa u Ohaju kaže da jedva čeka da se ponovo suoči na terenu sa Srbinom što je teoretski moguće da se dogodi u polufinalu Sinsinatija.

– Jedva čekam naredni meč sa Novakom i moj prvi naredni meč da pokažem na terenu šta stvarno mogu. Umesto da kažem, ‘sve je loše’ ili ‘nadam se da ne moram više da igram tenis’, mislim da je bolje razmišljati na ovaj način. Pobeda se ne sećate tako dugo, ali porazi su ti koji ostaju duže u vašim mislima. Čak više finala u kojima ste bili blizu. Mislim da je važno to kako ću reagovati posle svega – poručio je Federer.

Rodžer se i osvrnuo kako mu je bilo nekoliko dana posle tog poraza od Đokovića u Londonu.

– Osvrćete se na sve pokušavajući da shvatite šta se stvarno dogodilo. Vraćaju vam se detalji sa finala, dobri i loši momenti, sve to kad se vraćate na teren da opet trenirate. Sve to obično prođe već posle nekoliko treninga i počinjete da razmišljate o narednom turniru, za mene to je Sinsinati dodao je Federer.

Rodžer se u društvu supruge Mirke i dece opuštao u švajcarskim Alpima.

– Odmah posle Vimbldona otišli smo i uživali u Švajcarskoj. Malo sam se opustio i potom počeo da treniram. Prvo rad na kondiciji, posle toga tenis. Sve je u tome da na turnir kao što je ovaj dođete sveži i da ne preterate sa treniranjem – zaključio je Federer.

U prvom kolu Sinsinatija je slobodan, a u drugoj rundi igra sa pobednikom meča između Matea Beretinija i Huana Ignjasija Londera.