BAGDATIS PRIČA VICEVE, NADAL IMA POSEBNU RUTINU, A NOLE… Kada saznate šta sve teniseri rade tokom meča VRISNUĆETE OD SMEHA!

Jedan skupljač loptica otkrio je kakva iskustva je imao sa Novakom, Rodikom, Marejem, Bagdatisom...

BETA

Španski teniser Fernando Verdasko nedavno je izazvao veliku buru u teniskoj javnosti kada je na turniru u Šenženu iskalio bes na nedužnom dečaku koji skuplja loptice, jer mu nije doneo peškir na vreme.

Ponašanje Španca tada je izazvalo veliku polemiku u javnosti, pa se tako ponovo potegla priča da bi teniseri sami trebalo da idu po svoje peškire.

Jedan mladić koji je radio na Mastersu u Majamiju od 2009. do 2011. godine otkrio je za britanski Gardijan kakva iskustva je on imao sa teniskim zvezdama.

“Nisam uopšte bio iznenađen Verdaskovim besom, a sumnjam i da je momak koji je taj bes osetio… Skupljač loptica mora da bude tu za igrače i sudije. Taj posao ima i svojih prednosti. Dobijali smo besplatne karte i tenisku opremu, ali najveća nagrada jeste biti blizu svojih uzora i razgovarati s njima. Za svoje tri godine bio sam na terenu sa svima od Top 25 igrača u obe konkurencije, osim sa Nadalom, Federerom i Del Potrom”, rekao je on dodvši:

“Endi Mari je znao da gunđa, ali nikada nije bio agresivan i zlostavljao. Novak Đoković i Gael Monfis bili su zabavni i ljubazni, ali omiljeni mi je bio Markos Bagdatis, koji nam je jednom pričao viceve tokom dublova“.

Ovaj posao ume da bude izuzetno naporan i zahtevan.

“Nije bilo lako sa svima. Endi Rodik nije hteo da stavlja lopte u džepove niti da se pomeri makar i centimetar sa svoje pozicije kako bi dobio loptu. Uz jedan odskok, lopta je morala da završi na njegovom reketu, a peškir je želeo posle svakog poena. I igrao je brzo, tako da smo morali da punom pažnjom pratimo njegov govor tela. Na dane kada bi igrali poznati temperamentni igrači poput Ljodre i Masua, direktor bi sazvao sastanak i upozorio nas da budemo mirni i tihi ako nas budu psovali“.

Veliki problem može da bude i sujeverje tenisera, posebno ako se radi o Nadalu.

“Primera radi, iako sa njim nikad nisam bio na terenu, znalo se da Nadal voli da ima dve flaše vode kod svog desnog stopala. Morao si njemu da daš da ih smesti. Uvek prvo pije onu sa leve strane i pažljivo je vraća na isto mesto. Ako bi neko poremetio njegovu rutinu, to mu se sigurno ne bi svidelo”.