Bajern ponovo bez sva tri boda: Šalke odoleo u Minhenu, Nastasić uštopovao bavarsku mašineriju

Fudbaleri Bajerna odigrali su nerešeno 1:1 (0:0) protiv Šalkea na meču 19. kola nemačke Bundeslige.

Bajern je za vikend protiv Volfsburga zabeležio prvi poraz u nemačkom prvenstvu ove sezone, ali su kolo nakon toga uspeli da zadrže osam bodova prednosti u odnosu na tu ekipu.

Šalke je imao veliku priliku da savlada favorizovani Bajern, pošto je u 17. minutu štoper minhenske ekipe Žerom Boateng napravio penal zbog čega je isključen.

Erik Čupo-Moting nije uspeo da postigne pogodak iz penala, a Bajern je sa igračem manje poveo u 67. minutu golom Arjena Robena. Ipak, Šalke je izjednačio pet minuta kasnije preko Benedikta Hevedesa.

Remi Šalkea iskoristila je Borusija Menhengladbah, koja je na svom terenu savladala Frajburg sa 1:0 golom Patrika Hermana i izbila na treće mesto sa dva boda više od kluba iz Gelzenkirhena.


Posle pobede nad Bajernom u prošlom kolu, Volfsburg nije iskoristio priliku da se još više približi rivalu iz Minhena, s obzirom to da je igrao nerešeno 1:1 sa Ajntrahtom.

Ajntraht je vodio u Frankfurtu golom Štefana Ajgnera u 58. minutu, ali je Kevin De Brujne izjednačio u 88. čime je zadržao zaostatak svoje ekipe za Bajernom od osam bodova.

Rezultatom 1:1 završena je i utakmica u Hanoveru gde je domaća ekipa vodila protiv Majnca golom Džimija Brijana, ali su gosti uspeli da izjednače preko Elkina Sotoa.

Ostale utakmice 19. kola Bundeslige igraće se u sredu.

 

Bundesliga, 19. kolo

utorak:

Bajern – Šalke 1:1 (0:0)

Ajntraht – Volfzburg 1:1 (0:0)

Hanover – Majnc 1:1 (1:0)

Mmenhengladbah – Frajburg 1:0 (1:0)

sreda:

Dortmund – Augzburg

Herta – Bajer

Hofenhajm – Verder

Keln – Štutgart

Paderborn – Hamburger SV