Bajern protiv Dortmunda!

Fudbaleri Bajern Minhena plasirali su u finale Kupa Nemačke i boriće se protiv Borusije iz Dortmunda za trofej pošto su rutinski servirali petardu Kaizerslauternu 5:1.

Eto treneru Dortmunda Jirgenu Klopu prilike da još jednom dokaže tvrdnju da je Borusija ove godine, i posle dominacije Bajerna u prvenstvu, ista po kvalitetu sa minhenskim timom.

Bajern ništa nije prepustio slučaju pošto je već do poluvremena vodio sa 2:0 golovima Bastijana Švajnstajngera u 23. i Tonija Krosa u 32. minutu. Protivnik je pomogao šampionu Nemačke tako što je skrivio penal u 50. minutu, a siguran sa bele tačke bio je Tomas Miler.

Zoler je pola sata pre kraja utakmice postigao počasni, ali tada gol nade, a sve je to palo u vodu u 78. minutu kada je Mario Mandžukić zatresao mrežu. Petardu je namestio Mario Gece koji je u prvom minutu nadoknade pogotkom označio novo slavlje Bavaraca.

Dortmund je do finala došao pobedom nad Volfsburgom 2:0. Bajern i Borusija su se sastali 12. aprila kada su „milioneri” slavili sa 3:0, ali su Bavarci utakmicu pre te istim rezultat bili bolji.