BAJERN UCENIO REPREZENTACIJU NEMAČKE: Ako ne brani Nojer sledi radikalan potez

Predsednik Bajerna iz Minhena Uli Henes upozorio je da neće pustiti svoje fudbalere u reprezentaciju Nemačke, ako umesto Manuela Nojera za državni tim bude branio Mark-Andre ter Štegen.

Beta/AP

Golman Barselone Ter Štegen bori se za mesto u timu sa golmanom Bajerna Nojerom. Nojer je branio za Nemačku ovog meseca u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, protiv Holandije (2:4) i Severne Irske (2:0), što je iznerviralo Ter Štegena.

Ter Štegen je rekao da je “pokušao sve” da udje u tim Joahima Leva, a Nojer ga je kritikovao jer se o toj temi oglasio u medijima.

– Nikada nećemo pristati na to (da Ter Štegen zameni Nojera). Ako Bajern bude obavešten pre nego što se to dogodi, nećemo više poslati nijednog igrača u državni tim – rekao je Henes za Sport Bild, preneo je Gol.

Odgovarajući na pitanje Bilda da li je zabrinut zbog Henesovih izjava, tehnički direktor reprezentacije Oliver Birhof odgovorio je: “Ne”.

– Prema pravilima Fifa, klub je obavezan da pošalje svoje igrače u reprezentaciju – dodao je on.

Ter Štegen je prošle nedelje dobro branio protiv Borusije uz Dortmunda u Ligi šampiona i sačuvao bod Barseloni.

On se smatra jednim od najboljih golmana sveta, ali je od debija 2012. godine, odigrao samo 22 utakmice za reprezentaciju Nemačke.

Nojer uživa puno poverenje selektora Nemačke, uprkos promenljivoj formi u poslednjih godinu dana u Bajernu.