Bajernova pirova pobeda: Nejmar obezbedio Barseloni osmo finale Lige šampiona

Fudbaleri Barselone uspeli su da se plasiraju u ovogodišnje finale Lige šampiona iako je minhenski Bajern na „Alijanc Areni” slavio rezultatom 3:2 (1:2).

 

Revanš meč u Minhenu je pokazao da je prvi meč odigran u Barseloni odlučio putnika u finale Lige šampiona koje će biti odigrano u Berlinu.

Ipak, nada Bavaraca se već u sedmom minutu pojačala kada je Benatija pogodio mrežu Ter Štegena – 1:0.

Fenomenalni trio Barselone Mesi – Suarez – Nejmar doneo je veliki preokret sa dva pogotka. Mesi je oba puta bio pokretač akcije, Urugvajac je upisao dve asistencije, a brazilski napadač je dva puta primorao Nojera da vadi loptu iz mreže – 1:2.

U nastavku meča u listu strelaca upisao se i Levandovski posle sjajnog driblinga i preciznog udarca, a „pirovi” preokret je doneo Miler za konačnih 3:2.

U drugom meču revanša polufinala Real Madrid će u sredu dočekati Juventus od 20 časova i 45 minuta. Podsetimo, „Stara dama” je u prvom meču slavila rezultatom 2:1.

Polufinale LŠ, revanš meč: Bajern – Barselona 3:2 (1:2) (prvi meč 0:3)

Stadion: „Alijanc Arena”. Gledalaca: oko 70.000. Sudija: Mark Klatenburg. Strelci: Benatija u 7, Levandovski u 59. i Miler u 74. minutu za Bajern, a Nejmar u 15. i 29. minutu za Barselonu.

Bajern Minhen: Nojer, Boateng, Benatija, Rafinja, Bernat, Alonso, Ankantara, Lam (od 68. Rode), Gece, Miler, Levandovski.

Barselona: Ter Štegen, Alba, Pike, Maskerano, Alveš, Buskets, Rakitić (od 72. Matje), Inijesta (od 75. Ćavi), Nejmar, Suarez (od 46. Pedro), Mesi.

  

Prvo poluvreme:

Iako je Bajern taj koji bi trebalo da bude u potpunj ofanzivi, Barsa je ta koja je prva zapretila. U 5. minutu je Dani Alveš odlično uposlio Rakitića, hrvatski reprezentativac je iskosa sa desne strane naterao Nojera da interveniše, a golman je potom nakon novog pokušaja Katalonaca preusmerio loptu u korner.

Nakon nove intervencije domaćina, usledila je munjevita kontra u kojoj je Pike blokirao šut Alkantare, ali je Bajern ipak rano poveo. Nakon toga, delirijum na tribinama izazvao je Benatia pravovremenim skokom posle kornera Ćabija Alonsa.

GOOOOOL! Strelac je Benatija u 7. minutu! Posle kornera Alkantare sa leve strane, Mehdi Benatija je ostao usamljen na levoj stativi odakle glavom loptu šalje uz levu stativu. Ter Štegen je zakačio loptu vrhovima prstiju, ali nije uspeo da je zaustavi – 1:0.

 

Dva minuta kasnije neodlučni Levandovski je propustio šansu da uveća prednost, spetljavši se u šesnaestercu rivala.

GOOOOOL! Strelac je Nejmar u 15. minutu. Nova fantastična akcije Mesija, Suareza i Nejmara, koji su iz tri poteza matirali Nojera! Argentinac je poslao fantastičan pas u prazan prostor za Suareza, on je krenuo sam na golmana Bajerna, mogao je sam da završi akciju, ali je nesebično odložio loptu do Nejmara u sredinu kojem je bilo lako da je gurne u nebranjenu mrežu – 1:1.

 

Levandovski, koji i na ovom meču igra sa zaštitnom maskom, imao je još jednu priliku u 27. minutu. Miler mu je lepo doturio loptu, ali je Poljak isuviše slabo šutrao da bi ozbiljnije ugrozio Ter Štegena.

GOOOOOL! Strelac je Nejmar u 29. minutu! Opet je Mesi započeo akciju, glavom je na sredini terena poslao loptu sebi iza leđa, Suarez je istrčao kontru i kada se približio domaćem golu asistirao je Brazilcu na drugoj stativi za 1:2.

Sa obzirom na rezultat iz prve utakmice, četa Pepa Gvardiole sada mora da postigne pet pogodaka, a da pritom ne primi nijedan, ukoliko želi da se plasira u finale Lige šampiona.

Sreća je bila na strani Barse u 40. minutu. Opet je Alkantara pomeo odbranu Barse i proigrao Levandovskog koji je šutirao iz prve. Ter Štegen vrhom prstiju uspeva da zahvati loptu koja se otkotrljala do gol linije, ali pre nego što ju je prešla, Nemac uspeva da je stigne i izbaci u polje.

 

Drugo poluvreme:

Barselona je u drugi deo igre ušla sa Pedrom umesto dvostrukog asistenta Suareza, koji je po svemu sudeći nagrađen odmorom, jer Barsi predstoji gostovanje madridskom Atletiku u nedelju, protiv kog može “overiti” i šampionsku titulu u Primeri.

U narednih petnaestak minuta ritam igre na „Alijanc Areni” je opao. Napadao je Bajern, ali su svi pokušaji Bavaraca bili bezopasni.

GOOOOOL! Strelac je bio Levandovski u 59. minutu. Fenomenalno je Poljak iz igre izbacio Maskerana i preciznim udarcem sa 16 metara doneo izjednačenje svom timu – 2:2

 



 

Nastavljen je pritisak domaćeg tima, a u novoj prilici bio je Miler u 63. minutu. Uspeo je da se snađe u gužvi u kaznenom prostoru i šutira, ali je lopta otišla pored desne stative u gol-aut.

GOOOOOL! Strelac je Miler u 74. minutu! Posle nove duge akcije ispred kaznenog prostora, Švajnštajger je odložio loptu do Tomasa Milera koji sjajnim udarcem trese mrežu – 3:2.

Enrike je izvršio i preostale izmene, uveo je Matjea i Ćavija u igru umesto Rakitića i Inijeste, nastavljena je grčevita borba da se sačuva gol.

Do kraja meča nije bilo promene rezultata, pa je tako Barselona obezbedila svoje osmo finale u najelitnijem evropskom fudbalskom takmičenju.

 

Najava meča:

Barselona je u prvom meču pobedila sa 3:0, a Bajern se nada čudu na Alijanc areni. Zanimljivo je da nijedan tim u istoriji evropskih takmičenja nije uspeo da u polufinalu Lige šampiona stigne tri gola manjka.
 

Jedna od stvari koja hrabri navijače Bajerna jeste i to što je tim u četvrtfinalu izgubio u gostima od Portoa 3:1, a onda je kod kuće „pregazio” rivala sa 6:1.

Gvardiola veruje da uz pomoć domaće publike njegov tim može da dođe do završnice elitnog takmičenja, uprkos tome što ni na ovom meču zbog povreda neće moći da računa na mnogo igrača (Alaba, Roben, Riberi, Rode, Štarke, Badštuber).

Barselona je na poslednje četiri utakmice dala 19 golova, a nije primila nijedan.