Bajković: Ponosan sam na devojke, iako žalim za pobedom

Vaterpolistkinje
Beta

Selektor ženske vaterpolo reprezentacije Srbije Vladimir Bajković izjavio je danas da ostaje žal što njegova ekipa nije izborila plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva, ali da je i pored toga ponosan na svoje igračice zbog pristupa utakmici s Francuskom.

 

– Francuska već godinama igra Svetsku ligu, trenira jako, vidi se da je profesionalan tim, a mi još uvek ne možemo da se primaknemo tom nivou. Pre ovog šampionata nismo imali takmičarske i jake utakmice, tako da je sa ovim amaterskim timom ovaj rezultat dobar. Žao mi je što je ispuštena pobeda i veliki podvig, medjutim, presudila je njihova fizička sprema i iskustvo – rekao je Bajković novinarima posle meča.

Srbija je danas u Beogradskoj areni poražena sa 6:7 u utakmici poslednjeg, petog kola Grupe B Evropskog prvenstva. Ekipi Vladimira Bajkovića za plasman u četvrtfinale bila je potrebna pobeda.

– Ponosan sam na svoj tim, jer su u ovom meču pružile više od onoga što mogu. Bile su inspirisane ambijentom u Areni. Zaista, mislim da niko nije očekivao ovakve rezultate pre početka prvenstva… Mislim da nikoga nismo obrukali – rekao je Bajković.

– Nadam se da ćemo nakon ovoga imati kontinuitet u radu i da ćemo stvoriti širu bazu. Ukoliko ne, plašim se da će doći neka prošla vremena – dodao je on.

Vaterpolistkinje Srbije istakle su da su pružile maksimum na ovom Evropskom prvenstvu, iako su nakon današnjeg poraza bile vidno razočarane.

– Nismo odigrali kako smo se dogovorili, pre svega u odbrani… Napad kao napad. Teško, ali rezultat je takav kakav je. Mislim da smo mogle bolje, ali, Bože moj. Čestitke Francuskoj – rekla je kapiten Dragana Ivković.

Reprezentativka Jovana Pantović kazala je da se u budućnosti nada boljim rezultatima Srbije.

– Dobro smo otvorili utakmicu. Želeli smo pobedu, ipak, posustali smo i neke segmente nismo dobro odigrali. Francuska je jak tim, koji već godinama igra Svetsku ligu. Nadam se da ćemo u budućnosti postizati bolje rezultate i da će celokupna situacija biti mnogo bolja – rekla je Pantovićeva.

Najefikasnija igračica utakmice, 16-godišnja Lara Luka, ocenila je da je Srbija odigrala veoma dobru utakmicu.

– Jeste, poraz i eliminacija teško padaju, medjutim, od početka do kraja smo odigrale jako i borbeno protiv sjajne Francuske. U završnici nismo imali sreće, ali šta da radimo – rekla je Luka.

Vaterpolistkinje Srbije igraće u petak u Beogradskoj areni od 13.30 za deveto mesto s reprezentacijom Portugala.