Bakić operisan, u Metalac stiže Vuksanović

Valjevskom košarkašu Borisu Bakiću (28) operisano je danas u Beogradu povređeno koleno desne noge, koje je ozledio na utakmici Jadranske lige protiv podgoričke Budućnosti, potvrđeno je agenciji Beta u KK Metalac.

– Bakić je bio važan igrač u našoj ekipi, mnogo toga polazilo je od njega. Želimo mu brz oporavak i povratak na teren – rekao je trener valjevskih košarkaša Vladimir Đokić.

Borisu Bakiću je pre nekoliko sezona operisano levo, a sada je ozledio desno koleno. U pitanju je teška povreda prednih ukrštenih ligamnata.

Metalac je angažovao mladog beka Luku Vuksanovića (19) iz Kraljeva sa kojim je Đokić sarađivaoa kada je bio trener Sloge.

– Vuksanović nije zamena za Bakića. Reč je o talentovanom košarkašu, čiji je dolazak bio planiran u maju ili junu. Borisova povreda samo je ubrzala realizaciju tih planova – pojasnio je Đokić.

Posle 14 kola, Metalac u Jadranskoj ligi ima pet pobeda i devet poraza. U 15. kolu, u ponedeljak od 20.30 sati, u Valjevu gostuje Solnok iz Mađarske.

– Neizvesno je da li će svi papiri za Vuksanovića biti gotovi do tada ali će svakako biti u ekipi na narednoj utakmici sa Krkom iz Novog Mesta – kazao je Đokić agenbciji Beta.