Balaj: Očekujem tri boda za Albaniju, u Srbiji bih igrao samo pred praznim tribinama

Fudbalski reprezentativac Albanije, Bekim Balaj, igrač praškog kluba Slavija, rekao je da očekuje da će zbog nereda na utakmici reprezentacija Albanije i Srbije u utorak Beogradu, UEFA kazniti Fudbalski savez Srbije, a reprezentaciji Albanije dodeliti tri boda, kao da je pobedila.

– Moramo da sačekamo odluku UEFA, ali mogu da kažem da ja očekujem odluku u korist Albanije kada je tako zatajila redarska služba (Srbije). Očekujem tri boda za Albaniju, ali odluka ja na UEFA – kazao je Balaj za sutrašnju Mladu frontu Dnes.

Na pitanje o letelici s daljinskim upravljačem koja je nad stadion donela zastavu “Velike Albanije” čime je počeo incident, Balaj je odgovorio da reprezentacija Albanije nije ni smela da na stadionu ima svoje navijače, a da je obezbeđenje stadiona trebalo da bolje obavi svoj posao.

– To doduše nije bila zvanična zastava, ali je ipak politički simbol i ipak je reč o našoj zemlji. Mislim da bi tako reagovali i ljudi iz drugih zemalja, ne samo iz Albanije – kazao je Balaj.

Albanski fudbaler istakao je da je problem bila bezbednost na stadionu, a ne srpski fudbaleri.

– Sa njima nismo imali nikakve probleme. Pa oni su pokušali sve to da spreče – kazao je Balaj.

Po njegovom mišljenju, možda je bilo pametnije da se ta utakmica koja je važila za rizičnu, igrala potpuno bez navijača i rekao da bi pod tim uslovom možda ponovo nastupio na stadionu u Srbiji.

– Možda bez navijača. Tada valjda ne bi bilo nikakvih problema – kazao je Balaj i dodao da ne može da proceni šta će biti kada naredne godine reprezentacija Srbije dođe na utakmicu u Albaniju.

– Sada su svi navijači gnevni. Ja ću se u svakom slučaju koncentrisati samo na fudbal – rekao je albanski fudbaler češkom listu.loading...