BALKANSKI OBRAČUN U NBA: Bobi i Dončić slavili uprkos fantastičnom Jokiću (VIDEO)

Košarkaši Dalasa nadigrali su Denver sa 124:117 u dramatičnoj završnici posle produžetka koji je košem uz zvuk sirene obezbedio Nikola Jokić. Luka Dončić je predvodio svoj tim do pobede, a imao je odličnu podršku i od Bobana Marjanovića koji je dao značajan doprinos.

printscreen/youtube.com/Denver Nuggets

Iako je Denver dobro ušao u meč na svom terenu i dobio prva dva dela utakmice, u drugom poluvremenu košarkaši Dalasa su uspeli da načine preokret i meč uvedu u dramatičnu završnicu.

Tim Luke Dončića je u poslednje sekunde ušao sa dva koša prednosti i kad se učinilo da će odneti pobedu, Nikola Jokić je uz zvuk sirene postigao pogodak za izjednačenje na 109:109 i uveo meč u produžetak.

Ipak u nastavku je Dalas imao bolji učinak i vrlo brzo su došli do prednosti koju su zadržali do konačne pobede sa 124:117.

Interesantno je da ni Nikola Jokoć ni Luka Dončić, koji su predvodili svoje timove i bili najefikasniji igrači meča, u produžetku nisu imali značajniji učinak.

Dončić je meč završio sa 38 postignutih poena uz 9 skokova i 13 asistencija, a na drugoj strani Jokić je uz isti broj poena imao 11 skokova i 4 asistencije.

Uz Dončića je odličnu partiju imao i Boban Marjanović koji je u igri proveo nešto više od 16 minuta i za to vreme ubacio 12 poena uz tri skoka.

Jokić je imao dobru podršku od Marija koji je ubacio 21 poen i Harisa sa 15 poena ali to nije bilo dovoqno da se savlada tim Dalasa.

Ostale sinoćne utakmice nisu imale tako dramatične završnice, a na gostovanjima us pobede slavili Klivlend nad Memfisom sa 94:90 i San Antonio nad Lejkersima sa 118:109.

Portland je ubedljivo nadigrao Minesotu sa 135:117, a Bruklin je savladao Filadelfiju sa 122:109.