Bane Ivanović pred Irce: Više nemamo prava na greške niti izgovore

Na stadionu 'Aviva' u Dablinu, gde će u sredu, 5. marta od 20.45 časova biti odigrana prijateljska utakmica 'A' reprezentacija Republike Irske i Srbije, održana je zvanična konferencija za medije naše reprezentacije.

Gosti su bili vršilac dužnosti selektora Ljubinko Drulović i dvojica kapitena, Branislav Ivanović i Aleksandar Kolarov.

– Za nas meč u Dablinu ima sva obeležja i i značenja takmičarskog. Mi moramo da imamo takav pristup obavezama sve do početka kvalifikacija. Spremni smo za utakmicu protiv odlične selekcije Republike Irske. Vidim da domaćini najavljuju veliki broj navijača na tribinama, dakle svi uslovi su tu za meč koji će našoj selekciji značiti bar korak napred – rekao je Ljubinko Drulović, vršilac dužnosti selektora.

Kapiten Branislav Ivanović deli mišljenje Ljubinka Drulovića…

– Nije fraza, mi zaista naše kvalifikacije počinjemo uprvo u Dablinu. To je jedna od pet utakmica koje su nam preostale do novih utakmica za bodove. A poznato je da više nemamo ni najmanje pravo na grešku niti izgovor bilo kog tipa. Plasman u Fracusku je naša obaveza.

I Aleksandar Kolarov se pridružuje optimizmu…

– Poslednja dva kvalifikacionia ciklusa nismo ostvarili rezultat koji smo svi želeli. U ovom trenutku, nalazimo se u prednosti jer je ekipa i kroz neuspehe stekla potrebno iskustvo. Ako smo inteligentni, greške više nećemo praviti već ćemo iz njih izvući pouke i primeniti ih u budućnosti. Ima dovoljno vremena i utakmica do početka kvalifikacija, ali to ne znači da treba olako doživeti nijedan trening nijednu utakmicu.