BARANI BEZ SNAGE U KLJUČNIM TRENUCIMA: Partizan ostaje na drugoj poziciji posle 14. kola ABA lige! (VIDEO)

KK Partizan
twitter.com/PartizanBC/media

Ekipa Mornara je odigrala odličan meč i dugo parirala Crno-belima. Ipak, igrači Partizana su ponovili deo šuterskog repertoara iz prošlonedeljne pobede protiv Bešiktaša i uz čvršću igru pod koševima u poslednjoj deonici, mirno priveli susret kraju.

 

Bio je Partizan danas lišen pomoći kapitena Veličkovića, koji zbog povrede, nekoliko poslednjih utakmica igra na sopstvenu odgovornost. Utakmica je počela u neuobičajenom terminu za košarku, pa su se u prvom poluvremenu i jedni i drugi mučili u šutu.

Mornar je rešio prvu deonicu u svoju korist najviše zahvaljujući raspoloženim bekovima Elisu i Tejumu. Odlično je funkcionisala veza Bakić – Radunović pa je Mornar tokom druge deonice imao i prednost od 8  poena – 36 :48 . Po ko zna koji put kada ne ide, Hečer je preuzeo inicijativu, da bi Patizan na odmor otišao sa pristojnih -5 .

Mornar se nije predavao ni u nastavku, imao konstantnu prednost sve do završnice treće deonice kada Parni valjak dodaje gas i polako ali sigurno preuzima utakmicu u svoje ruke.

Hečeru se priključio mladi Stefan Pot, a i Birčević je podigao nivo svoje igre pa su do kraja 3. ćetvrtine, Crno-beli napravili ispostaviće se odlučujuću seriju od 14 – 0 za 71:65, pred početak završnog kvartala.

U poslednjoj deonici je usledio šuterski obračun bekaova dveju ekipa. Za crno-bele su cepali mrežicu Pot i Hečer, a na drugoj strani Tejtum dva puta zaredom i bilo je 82:77 na tri i po minuta do kraja.

Marinković i Birčević su uvećavali prednost posle dva faula u napadu rivala bez lopte, a nakon pogrešnog dodavanja Volera, Pot je ubacio oba penala za 88:79 na 110 sekundi pre kraja i tako otklonio sve dileme.

Najefikasniji u ekipi domaćina bili su Hečer sa 17, Birčević sa 16 i Vanja Marinković sa 15. U timu Mornara Tejtum je postigao 20 poena, dok je Pavić ubacio 13.

Partizan je sada drugi sa pobedom više ali i utakmicom više u odnosu na podgoričku Budućnost. Barani su 10. mestu , sa skorom 4-10.