Barsa i Moskovljani u finalu UEFA kupa

Ekipe Barselone i Dinama iz Moskve igraće u finalu ovogodišnjeg UEFA Futsal kupa, ekvivalenta Lige šampiona u tom sportu.

Dinamo iz Moskve je u polufinalu završnog turnira bio bolji od branioca titule Kairat Almati sa 2:1, dok je Barselona pobedila Araz tek posle penala, a u regularnom toku rezultat je bio 4:4.

Pobedu Moskovljanima doneo je Portugalac Fernandinjo, golom dva minuta pre kraja meča. Pre toga, Dinamo je poveo preko Nanda na početku drugog poluvremena, ali je Danilo Baron izjednačio.

Barselona je tek posle penala uspela da prođe, iako je imala prednost protiv Araza do poslednjeg minuta produžetka. Prvo je Rafael posle nešto više od dva minuta postigao gol za Azerbejdžance, da bi Amadeu povisio na 2:0 sredinom prvog dela igre.

Tada se Barsa budi i u drugom poluvremenu uspeva da preokrene preko Igora i Aikarda, koji je bio dvostruki strelac. Kada je Djego pogodio za 4:3 u produžetku, mislilo se da je to kraj, ali je penale Arazu izborio Folja, koji je kao golman-igrač izjednačio.

Usledili su jedanaesterci, a golman Blaugrane Pako Sedano odbranio je dva udarca i progurao svoj tim u finale.

Za azerbejdžansku ekipu igrao je srpski reprezentativac Marko Perić.

Finale je na programu u nedelju od 18.30, dok je meč za treće mesto dva i po sata ranije.