Barsa moćna i sa desetoricom: Elče nije imao šanse pred razigranim Mesijem (VIDEO)

Fudbaleri Barselone su u meču prvog kola španske Primere savladali Elče sa 3:0 (1:0).

Kako je krenuo, Leo Mesi će i ove sezone oboriti mnoge rekorde. On je sa dva nova gola došao do cifre od 398 pogodaka u seniorskoj karijeri na zvaničnim mečevima: 356 za Barsu i 42 za Argentinu.

Serđo Buskets je u 42. minutu uposlio Mesija, a Argentinac se stuštio ka šesnaestercu. Iako je bio okružen sa čak petoricom gostujući fudbalera, uspeo je da zatrese mrežu – 1:0.

Nekoliko desetina sekundi kasnije Katalonci su ostali sa igračem manje pošto je opravdano isključen Maskerano nakon što je kao poslednji igrač odbrane oborio jednog fudbalera gostiju.

Momak koji još nije napunio 19 godina, Munir el Hadadi, je odmah na startu drugog pluvremena postigao gol. Iskoristio je sjajnu asistenciju Rakitića i preciznim udarcem povisio prednost svoje ekipe na 2:0.

Igrao se 63. minut kada je Leo opet ”mesijevski” pogodio za 3:0. Sada ga deli samo šest golova da prestigne legendarnog Telma Zaru na prvom mestu najboljih strelaca u istoriji španskih prvenstava. Zara je postigao 251, dok je Argentinac na kvoti od 246 pogodaka.