Barselona je sada bliža tituli: Valensija zaustavila Real, Ronaldo promašio jedanaesterac

Madriđani remizirali na Santijago Bernabeuu sa Valensijom, pa je Barseloni dovoljna jedna pobeda u poslednja dva kola da dođe do 23. šampionskog trofeja - 2:2.

 

Valensija je imala sve u svojim rukama, već u 26. minutu vodila je sa 2:0 golovima Alkasera u 19. i Fuega u 26. minutu, a to vođstvo uspela je da sačuva zahvaljujući fantastičnom Dijegu Alvesu, koji je u drugom minutu nadoknade odbranio jedanaesterac Kristijanu Ronaldu.

I pored toga što nije igrao kako to želi armija više nego zahtevnih navijača Kraljevskog kluba, Real je uspeo da dođe do prilike da u finišu meča juri i sva tri boda.

Pepe je u 56. minutu nakon fantstičnog prekida Hamesa Rodrigeza smanjio rezultat na 2:1, dok je u 84. minutu Isko perfektnim projektilom poravnjao na 2:2.

Real je krenuo svim silama napred u finišu meča, što je otvorilo kontranapade Valensije, ali ni jedni ni drugi nisu bili dovoljno prisebni u odlučujućim trenucima, pa su mreže ostale netaknute do samog kraja.

Baselona se sada nalazi u idelnoj poziciji, ima četiri boda više i dva kola do kraja da ostvari jednu pobedu koja bi joj donela 23. šampionski trofej. Prvu meč loptu Katalonci će imati već narednog vikenda na Visente Kalderonu, a ako je propuste 23. maja će imati novi pokušaj protiv Deportiva.


Messi, Suárez & Neymar ● All 102 Goals – 2014… by FootballGoalsHighlights