Barselona: Nadal uz dosta muke do pobede, ispao Ferer

Rafael Nadal plasirao se u osminu finala ATP turnira u Barseloni, a učešće su završili drugi i treći favorit David Ferer i Fabio Fonjini.

Nadal nije bio previše ubedljiv protiv zemljaka Alberta Ramosa koji je prvi stigao do brejka, ali je rutinski slavio sa 7:6(2), 6:4.

Ferer je razočarao samo nekoliko dana nakon što je savladao Nadala u Monte Karlu, glatko je poražen od Rusa Teimuraza Gabašvilija sa 6:4, 6.2. Fonjni je gubio 6:0, 4:0 od Santjaga Hiralda kada mu je predao meč.

Nadal će u osmini finala igrati protiv Hrvata Ivana Dodiga koji je savladao drugog Španca Felisijana Lopesa sa 6:1, 6:4, a dalje su prošli još Albert Montanjes, Nikola Almagro, i Jirgen Melcer.

Nadal je slabo počeo meč sa Ramosom, rival je prvi stigao do brejka za 3:1, ali je upravo to probudili najboljeg na svetu koji odmah uzvraća i potom preokreće na 6:5. Međutim, ni on ne uspeva da održi koncentraciju, pa Ramos novim ribrejkom dolazi do taj-brejka. Tu već nije imao šansu, Nadal pravi četiri mini-brejka za 7:2.
Drugi set bio je još izjednačeniji, ovaj put su oba tenisera mnogo bolje servirala, mada je Ramos već na otvaranju seta imao brejk šansu. Nije je iskoristio, i za to je kažnjen u samo završnici. Nadal je svoju prvu priliku izborio u desetom gemu i odmah je pretvorio u brejk, set i meč.

Barselona, rezultati:
Dolgopolov – Montanjes 6:7, 3:6
Kližan – Almagro 5:7, 6:7
Dodig – Lopes 6:1, 6:4
Gabašvili – Ferer 6:4, 6:2
Fonjini – Hiraldo 0:6, 0:4 predaja Fonjini
Nadal – Ramos 7:6, 6:4
Melcer – Janovič 6:4, 7:6

kasnije:
Verdasko – De Šeper
Kuznjecov – Čilić