BARSELONA NE PRAŠTA: Autogolovi i neiskustvo udaljili Romu od polufinala! (VIDEO)

Barselona
Beta

Fudbaleri Barselone pobedili u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige šampiona na svom terenu Romu sa 4:1.

 

Prvu šansu imala je Barselona, preko Suaresa, čiji je gol u sedmom minutu poništen zbog ofsajda. Četiri minuta kasnije pokušao je i Lionel Mesi, ali je njegov šut odbranio golman gostiju.

Domaći su nastavili sa napadima, Ivan Rakitić je u 18. minutu pogodio stativu, a zatim je Suares šutirao preko gola. Urugvajac je pokušao i u 26. minutu, ali mu je dobro odbranio golman Alison.

Barselona je povela u 38. minutu autogolom De Rosija. Mesi je dodao loptu do Andresa Inijeste, ovaj je pokušao da odigra dupli pas, ali je De Rosi uklizao u pokušaju da stigne pre Mesija i poslao loptu u sopstvenu mrežu.

U prvom minutu nadoknade vremena Roma je mogla da izjednači, ali je Dijego Peroti glavom poslao loptu pored gola.

Španski tim nastavio je sa napadima i u drugom delu, a pritisak na gol protivnika isplatio se u 55. minutu kada je posle šuta Samuela Umtitija lopta pogodila defanzivca Rome Manolasa i otišla u mrežu.

Četiri minuta kasnije Barselona je postigla treći gol. Mesi je dodao loptu do Suaresa, njegov šut odbranio je golman Alison, ali se lopta odbila do Pikea koji je bez problema poslao u mrežu. Posle toga u dva navrata neprecizan je bio Mesi, a zatim se sa druge strane istakao golman domaćih posle udaraca Defrela i Perotija.

Roma je smanjila zaostatak u 80. minutu golom Džeka, a posle dobrog dodavanja Perotija. Konačan rezultat postavio je Suares u 87. minutu. To je prvi gol Suaresa u Ligi šampiona posle nešto više od godinu dana.

U 90. minutu pokušao je Aleksandar Kolarov iz slobodnog udarca, ali je loptu poslao preko gola.

Revanš utakmica na programu je u utorak 10. aprila u Rimu.