Barsu napuštaju Sesk i Alves?

Kako navode španski mediji, Barselona je formirala transfer listu za sledeći prelazni rok, a na izlaznim vratima su, između ostalih, Sesk Fabregas i Dani Alves.

Katalonski klub ima veoma turbulentnu sezonu iza sebe, u Primeri su drugoplasirani sa tri boda manje od Atletika na dva kola do kraja.

Barselona je na leto spremna da se odrekne čak trinaestorice fudbalera, među kojima su Aleksis Sančes, Dani Alves, Havijer Masćerano, Adrijano i Aleks Song.

Takođe, na spisku su i igrači koji nisu imali previše mesta u timu ove sezone, Kristijan Teljo, Džonatan dos Santos, Ibrahim Afelaj, Isak Kuenka, Serhio Roberto i Ojer Olasabal.

Najveće iznenađenje na spisku je svakako ime španskog reprezentativca Seska Fabregasa, nekadašnjeg omladinca Barselone i kapitena Arsenala, koji se 2011. godine vratio na Kamp Nou u transferu vrednom 35 miliona funti.

Za tri sezone u dresu Blaugrane Fabregas je odigrao 149 utakmica, postigao 42 gola i upisao 57 asistencija, ali je često igrao van svoje prirodne pozicije, centralnog veznog fudbalera, što je uticalo na njegovu formu.

Njegov nekadašnji klupski drug iz Arsenala Aleks Song je takođe “viđen” za odlazak iz Barselone, a španski mediji spekulišu da je ponuđen Mančester Junajtedu, dok je poslednjih dana veoma aktuelna priča o astronomskoj ponudi Mančester Sitija za Lionela Mesija, koja bi trebalo da iznosi čak 164 miliona funti.