Bartomeu: Mesi ostaje, Ćavi bi mogao da ode, Suarez blizu dolaska

Predsednik Barselone Đozep Marija Bartomeu izjavio je da će fudbaler Lionel Mesi ostati u klubu, ali da bi Ćavi Ernandes tokom leta mogao da napusti Kamp Nou.

Mesi je u maju potpisao novi ugovor sa Barselonom, vredan više od 16 miliona evra po godini, a u ekipi bi mogao da mu se priključi i fudbaler Liverpula Luis Suarez, pošto čelnici dva kluba i dalje pregovaraju o transferu.

– Mesi ne želi da ode, pre par nedelja smo potpisali novi ugovor i on je vrlo srećan u Barseloni – rekao je Bartomeu, preneo je Skaj Sport.

Predsednik Barselone dodao je da bi 34-godišnji Ćavi mogao da napusti Kamp Nou. On je debitovao za klub 1998. godine, a spekuliše se da će otići u Katar i tamo završiti karijeru.

– On je zaradio pravo da odluči da li je spreman da nastavi, a mi ćemo mu u svemu pomoći. Da je drugi igrač u pitanju mi bismo doneli odluku, ali Ćaviju ćemo dati vremena da odluči. Kada bude odlazio biće zapamećen kao najuspešniji fudbaler Barselone, on je suština naše igre – rekao je on.

Pregovori sa Liverpulom o Suarezu i dalje traju, a Bartomeu je odbacio mogućnost da u sklopu tog transfera na Enfild ode i napadač Aleksis Sančez.

– Mi znamo koga želimo da dovedemo, ali nekada pojedini klubovi spekulišu o mogućim pojačanjima kako bi manipulisali cenom. Nekoliko klubova je zainteresovano za Sančeza. On nam je potreban, ključan je za našu igru, ali mnogi klubovi su nas zvali zbog njega – rekao je Bartomeu.