Bašanović: Nastavlja se pljačkanje Zvezde od strane Karadžića i njegove lopovske organizacije

Crvena zvezda je u okviru petog kola Jelen Super lige odigrala bez golova u Kruševcu, a u narednim danima žestoko će se polesmisati oko suđenja, jer crveno-beli smatraju da su oštećeni.

Tim povodom, član upravnog odbora kluba sa Marakane, Zoran Bašanović, nije ćutao. Naprotiv, opleo je po predsedniku FS Srbije.
– Nastavlja se pljačkanje Crvene zvezde od strane Tomislava Karadžića i njegove lopovske organizacije. Prvenstvo je tek počelo a već se dešavaju otimačine kao ova u Kruševcu. Niko ne može da nas ubedi da od tri sporne situacije sudija ne svira nijedan penal za Crvenu zvezdu, a za našeg protivnika svira sumnjiv penal. To ne može biti sudijski previd, to je izrežirano jer je čitava sudijska ekipa bila uigrana – rekao je Bašanović za Blic i dodao:

– Teško je odbraniti titulu kada na putu stoji predsednik Saveza koji ima sve mehanizme da vas zaustavi i on to bezskrupulozno i čini. Postavio je svoje klimoglavce da obavljaju sve funkcije u Savezu i slepo ga slušaju, pogotovu posle rekonstrukcije u sudijskoj organizaciji ovoga leta. Ali Crvena zvezda je sama kriva zbog toga jer nije ostala dosledna svom cilju od prošle godine da najveću štetočinu trajno odstrani iz srpskog fudbala. Naivno smo verovali da će biti korektan i pošten. Sada moramo opet preuzeti inicijativu da uradimo ono što smo morali da uradimo prošle godine. Nema sreće ni za Crvenu zvezdu ni za srpski fudbal dok iz njega ne ode Tomislav Karadžić.