Baskonija stiže oslabljena: Partizanov dželat iz prvog meča ne igra u Beogradu

Košarkaši Baskonije biće značajno oslabljeni u duelu 19. kola Evrolige protiv Partizana.

Foto: screenshot/youtube.com/EUROLEAGUE BASKETBALL

To je nagovestio trener španskog kluba Đoan Penjaroja, koji je na konferenciji za medije otkrio da Markus Hauard ima problema sa leđima, a potom je to i potvrđeno na zvaničnoj stranici kluba.

– Stigli smo u sredu i imali smo trening oporavka. Videćemo šta će mi reći sada. Bole ga leđa i videćemo da li će igrati, ali svakako je pod znakom pitanja –  rekao je trener Baskonije Đoan Penjaroja.

Ubrzo je stigla informacija da Hauard definitivno neće igrati.

Hauard je najbolji strelac Baskonije ove sezone, u proseku ubacuje 46 odsto šuta za tri poena, a u prvom duelu protiv crno-belih je ubacio sedam trojku, a ključnu za produžetak i u dodatnih pet minuta.

– Već dve nedelje imamo po tri utakmice i očigledno i na mentalnom i na fizičkom planu nosimo taj teret. Moramo u četvrtak da uradimo dobar trening, da se sabermo i da mislimo o utakmici sa Partizanom. Igraćemo pred publikom koja je fantastična – dodao je trener Baskonije.

Završio je sa par reči o ekipi Partizana.

– Partizan je veoma dobar tim i uvek je težak rival. Imaju mnogo talentovanih na spoljnim pozicijama, vratio se igrač koji nije igrao u Vitoriji Avramović. Jedan od najboljih timova u fazi napada sigurno, a imaju i snažne igrače u reketu poput Lesora – poručio je Penjaroja.