BATISTUTI UGROŽENO ZDRAVLJE: Milioni su zbog njega zavoleli Fiorentinu, a danas JEDVA HODA! (VIDEO, FOTO)

Gabriel Batistuta
it.wikipedia.org/wiki/Gabriel_Batistuta

Jedan od najharizmatičnijih fudbalera na svetu, legenda Fiorentine i argentinske reprezentacije, priznaje da se po završetku karijere suočava sa velikim zdravstvenim problemima.

 

Igrajući za Violu osvojio je srca miliona zaljubljenika u fudbalsku igru ali je beskompromisnim odnosom prema fudbalu narušio svoje zdravlje. Poslednji intervju koji je dao argentinskim medijima, otkrio je stravičnu istinu koju niti jedan zaljubljenik u magiju velikog napadača, do pre petnaestak godina nije mogao ni da zamisli. Batistuta trpi strahotne bolove zbog kojih jedva hoda.

– Volim ovu igru, taktike, treninge i sve što se događa na terenu. Nisam bio takav kad sam bio mlađi, ali fudbal je kroz godine postao moja strast. Postao je moj život i vazduh koji dišem. Nažalost, to je ostavilo traga na mom zdravlju. Dao sam više nego što je telo moglo podneti i zato danas plaćam cenu – rekao je legendarni Batigol.

Objašnjavajući probleme sa kojima se suočava, Batistuta je govorio da je bolove trpeo i tokom karijere ali da je često igrao pod blokadama.

– Toliko je bilo neizdrživo da noćima nisam mogao da spavam. Bol me je uništavala pa sam često tražio od doktora da mi amputira nogu. Srećom, rekao mi je da sam lud – kazao je on.

Tokom prebogate karijere igrao je za Njuels old bojs, River Platu, Boku juniors, Fiorentinu, Romu, Inter i Al-Arabi gde je i završio karijeru 2005. Za reprezentaciju Argentine odigrao je 78 utakmica i postigao je 56 golova.