Batler OBORIO DŽORDANOV REKORD, Jokić solidan u porazu Denvera

Nikola Jokic
Beta

Košarkaši Portlanda pobedili su u noći između nedelje i ponedeljka ekipu Denvera sa 112:106, a srpskom košarkašu Nikoli Jokiću je u poraženom timu nedostajao jedan poena za "dabl-dabl" učinak.

Portland je do pobede u gostima vodio Si Džej Mekalum sa 25 poena, dok je Džerald Henderson ubacio 19.

Na drugoj strani, u ekipi Denvera najefikasniji je bio Danilo Galinari sa 29 poena, Džamir Nelson je dodao 17, a Kenet Farid 13 poena. Srpski košarkaš Nikola Jokić je, u utakmici u kojoj je izvedeno čak 80 slobodnih bacanja, za 22 minuta na terenu postigao devet poena, a upisao je i 10 skokova, po dve asistencije i ukradene lopte i jednu blokadu.

Čikago je u gostima slavio protiv Toronta sa 115:113, a utakmicu je obeležio Džimi Batler koji je oborio rekord Majkla Džordana po broju datih poena u jednom poluvremenu. Batler je, naime, u prvom poluvremenu postigao samo dva poena, a onda je u nastavku utakmice ubacio 40 i tako oborio rekord Džordana, koji je u jednom poluvremenu postigao 39.

Džordan je 39 poena, takođe u drugom poluvremenu, postigao na utakmici protiv Milvokija 1989. godine.

Nemojte me porediti s njim. Ne želim to, jer će onda ljudi misliti da mogu da uradim ono što je on uradio. Pokušavam, ali ni blizu nismo isti igrači – rekao je Batler posle utakmice.

Batlera, koji je postigao i odlučujuću trojku 30 sekundi pre kraja utakmice, najbolje je pratio Pau Gasol, koji je postigao 19 poena, dok je Nikola Mirotić ubacio 17. U ekipi Toronta najefikasniji je bio Demar Derozan sa 24 poena.

Košarkaši Njujorka su na svom terenu pobedili Atlantu sa 111:97. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Aron Afalo sa 38 poena, dok je u redovima Atlante bolji od ostalih bio Pol Milsap sa 19 poena.

Majami je u gostima bio bolji od Vašingtona sa 97:75, uz 23 poena Krisa Boša, dok su Los Andjeles Lejkersi pobedili Feniks sa 97:77.