Baton: Osećam se mlado, neću još završiti karijeru

Vozač tima Formule jedan "Meklaren", Dženson Baton rekao je da još nije bilo napretka u pregovorima sa čelnicima ekipe o ugovoru za 2015. godinu, ali on veruje u nastavak saradnje.

Svetski šampion iz 2009. godine rekao je da se oseća “spremnije nego ikada” i da želi da ostane u Formuli jedan i sledeće godine.

– Nije bilo napretka, to je sve. Ali, tako stoje stvari. Proveli smo četiri zajedničke godine, ove sezone smo ušli u petu godinu i mislim da svi želimo da nastavimo saradnju – rekao je Baton, preneli su kanadski mediji.

– Nije još pravo vreme… Imamo mnogo stvari da rešimo pre no što počnemo da razmišljamo o budućnosti. Mislim da će mi iskustvo mnogo pomoći. Osećam se mlad i spremniji nego ikada pre, mislim da sam u dobroj situaciji i da imam još mnogo da pružim – dodao je 34-godišnji Britanac.

U nedelju od 20 časova u Montrealu se vozi trka Formule jedan za Veliku nagradu Kanade. To će biti 254. trka za Batona koji je pre tri godine trijumfovao na stazi “Žil Vilnev”.

– Ne vidim kada ću završiti karijeru. Ovo je moj život i tu želim da budem u budućnosti. U Montrealu će biti nezgodno – tako je uvek tamo, posebno zbog niske temperature na stazi. Poslednja krivina će biti nezgodna, ali mislim da smo navikli na to – rekao je Baton.

– Cele godine vozimo ove bolide. Ako mogu da ga vozim u Monaku, mislim da će i u Montrealu biti sve u redu. Dugi pravci nam odgovaraju, pošto možemo da izvučemo mnogo iz Mercedesovog motora – dodao je Baton.