Baton: Srećan sam što ostajem u Meklarenu, moram da budem bolji u kvalifikacijama

Vozač Meklarena Dženson Baton rekao je danas da je srećan što će i sledeće sezone voziti za tu ekipu u šampionatu Formule jedan.

Meklaren još nije saopštio ko će sledeće sezone voziti za tu ekipu, a britanski mediji spekulišu da će u timu ostati oba vozača, Dženson Baton i Kevin Magnusen.

– Srećan sam što ću biti u Meklarenu i sledeće godine, mislim da obavljam dobar posao za ekipu. Jedino što moram bolje da radim subotom, kada se voze kvalifikacije. U pojedinim trenucima nisam imao sreće ali i nisam izvlačio najbolje iz svakog takmičarskog vikenda. To me mnogo nervira, ali biću bolji – rekao je Baton, preneli su britanski mediji.

Šampionu iz 2009. godine na kraju sezone ističe ugovor sa Meklarenom. Čelnici ekipe su u više navrata nagoveštavali da žele da dovedu jednu veliku zvezdu sledeće sezone, a prošle nedelje u Singapuru saopštili su da su “manje više odlučili” o postavi za narednu sezonu.

Baton vozi za Meklaren od 2010. godine, a posle 14 trka u šampionatu nalazi se na sedmom mestu u generalnom plasmanu sa 72 boda, a Mangusen je 12. na listi sa 39 bodova.