Bejl: Kada sam dolazio u Real maštao sam da osvojimo Ligu šampiona, kako bih se vratio u Kardif

Fudbaleri Real Madrida i Sevilje igraće sutra u Kardifu za Superkup Evrope, a najviše pažnje privlači fudbaler Garet Bejl, koji će prvi put od prelaska u 'kraljevski klub' igrati u svom rodnom gradu.

Bejl je 1. septembra prošle godine iz Totenhema prešao u Real Madrid za 100 miliona evra, a prošle sezone postigao je 22 gola i imao 16 asistencija u svim takmiccenjima. Takodje, bio je strelac drugog gola u produžetku finalne utakmice u Ligi šampiona protiv Atletiko Madrida (4:1), ali i odlučujućeg u finalu Kupa kralja protiv Barselone.

– Rođen sam i odrastao u Kardifu, porodica i mnogi prijatelji tamo žive. To je posebno mesto za mene i kad god mogu odem u Kardif. Znao sam da će se Superkup igrati u Kardifu i kada sam dolazio u Real maštao sam o tome da osvojimo Ligu šampiona, kako bih se vratio u Kardif. Ostvario mi se san – rekao je Bejl, preneli su britanski mediji.

Utakmica na stadionu u Kardifu igra se sutra od 20.45.

– Svi moji prijatelji i porodica će biti tamo, nabavili smo mnogo karata. Ovo će biti lepa prilika da se sa Realom vratim u svoj rodni grad i tu igram utakmicu – rekao je Bejl.

Za trofej u Superkupu Evrope bore se osvajači Lige šampiona i Lige Evropa iz prošle sezone.

– Gladni smo trofeja i sada imamo priliku da osvojimo još jedan, nadamo se uspehu. Utakmice na početku sezone su drugačije, nijedan tim nije na vrhuncu fizičke pripremljenosti, ali sigurno će biti više šansi nego u finalu Lige šampiona. Nadam se da će utakmica biti atraktivna – rekao je fudbaler Reala Arvalo Arbeloa.

Posle Superkupa, Real očekuje dvomeč sa Atletikom iz Madrida za Superkup Španije 19. i 22. avgusta, tri dana kasnije počinje špansko prvenstvo, a ekipa Karla Anćelotija u prvom kolu igra protiv novajlije u ligi Kordobe.