Beker: Đoković je favorit za osvajanje Vimbldona

beker
beta

Nekadašnji legendarni teniser i sadašnji trener Novaka Đokovića, Boris Beker, smatra da je prvi reket sveta najveći favorit za osvajanje predstojećeg Vimbldona. Kao najvećeg rivala našem teniseru za osvajanje trofeja, Nemac vidi Endija Mareja.

 

Najbolji teniser sveta doživeo je težak poraz u finalu Rolan Garosa od Stana Vavrinke, ali Beker veruje da može do titule u Londonu.

– Stoprocentno sam uz Novaka i nadam se da može osvojiti još jedan trofej na Vimbldonu – rekao je Beker.

On se potom osvrnuo i na najveće konkurente za pehar na terenima Ol Ingland Klaba.

Endi Marej je uradio sjajan posao od povratka posle operacije leđa – igra kao preporođen. Osvojio je Vimbldon pre dve godine i definitivno je jedan od favorita da to ponovo učini. Ali, novac bih stavio na Đokovića – dodao je Beker.

Nemac je Novakov trener od kraja 2013. godine i sa njime je osvojio dve gren slem titule – Vimbldon prošle i Australijan open ove godine.

Šestostruki gren slem šampion došao je u centar pažnje ove nedelje, pošto je u svojoj biografiji napisao da se Đoković i Federer ne vole. Potom je izjavio da su njegove reči pogrešno protumačene i da poštuje Švajcarca.

Vimbldon, koji je Đoković osvajao 2011. i prošle godine, na programu je od 29. juna do 12. jula i igra se za nagradni fond od 41,25 miliona dolara.