BEKEROVO UPOZORENJE: Tenis drma VELIKA KRIZA, potrebno nam je zajedništvo!

Osvajač šest grend slem trofeja je upozorio vladajuća tela da adekvatno reaguju i spreče fijasko koji preti „belom sportu“.

Boris Beker
facebook.com/Boris Becker

Bivši nemački teniser Boris Beker rekao je da je ovaj sport u velikoj krizi koja se može prebroditi jedino uz zajedništvo svih.

Osvajač šest grend slem trofeja je upozorio vladajuća tela da adekvatno reaguju i spreče fijasko koji preti „belom sportu“.

Od marta nije bilo nijednog tenis meča. Ovo vidim kao šansu i jedinstvenu priliku da se sva tela ujedine u donošenje racionalnih odluka – naveo je Beker za sajt Laureusa.

Dodaje da ne bi bila mudra odluka da se US open održi u avgustu.

To je jedini grend slem koji je u igri, ali Njujork je jedan od najpogođenijih gradova koronavirusom poslednjih nedelja. Ne bi bilo mudro da se tamo odigra ovaj turnir – naveo je Beker.

Nemac je podržao predlog Rodžera Federera koji je nedavno istakao da bi trebalo ujediniti ATP i WTA.

Beker boravi u Londonu i ove godine će prvi put od 1982. propustiti Vimbldon, koji je u nepune četiri decenije što igrao što kao konsultant komentarisao.

Osećam da tenis drma velika kriza. Izuzev prvih TOP 50, svi ispod plaćaju veliku cenu i potrebna im je novčana nagrada. Činjenica je da ne igraju, niti mogu da uče teniske poteze zbog socijalnog distanciranja – ocenio je Beker.

Dodao je da se posle krize nameće pravo pitanje da li svi teniseri mogu da žive od ovog sporta.