Belgijancima sad smeta kako Mitar slavi golove, a on im poručio: Samo vi kritikujte (VIDEO)

Sjajni srpski napadač golovima odgovorio na prozivke belgijskih medija, a sada mu zameraju zbog načina na koji proslavlja pogotke.

Aleksandar Mitrović je Belgijancima opalio fudbalski šamar od koga će im još dugo brideti obrazi. Srpski napadač je dominirao u duelu mladih reprezentacije u Levenu i sa dva gola spustio na zemlju prepotentne Belgijance koji su očekivali sigurnu pobedu.

Posebno je zanimljivo što je baš Mitrović bio junak pobede s obzirom da je u prethodnom periodu u belgijskim medijima nepravedno označen kao jedan od glavnih krivaca za loše igre i rezultate Anderlehta. Popularni Mitrogol ne krije da mu je drago zbog pobede u Belgiji…

„Bili smo bolji, igrali kao tim i pokazali gde je kome mesto. Možda oni imaju bolje pojedince, ali mi smo pokazali klasu i delovali zaista ubedljivo. Ključ je bio u perfektno odigranoj defanzivi. Ni milimetar prostora im nismo ostavljali, a s druge strane smo čekali naše prilike i dočekali ih. Na kraju je sve moglo biti i ubedljivije, ali moramo biti zadovoljni”, rekao je Mitrović posle meča.

Odgovorio je Mitrović i na kritike belgijskih medija i tamošnje javnosti koji pokušavaju da krizu Anderlehta svale na njegova pleća.
„Drago mi je što sam baš u Belgiji dao dva gola. Mnogo su me kritikovali, ćutao sam i sada sam im odgovorio na terenu. Neka me kritikuju i dalje”, uz osmeh je poručio Mitrović.

Zanimljivo je da Belgijanci ni sada nisu ućutali u svojim kritikama. Pojedini mediji u Belgiji i novinari na Tviteru su sada priču okrenuli na način Mitrovićevog proslavljanja gola. Srbin je minulog vikenda gol protiv Genka proslavio gestikulirajući jezikom, a na isti način je i juče proslavio oba gola. Nekolicina belgijskih medija piše da Srbin na nepristojan način proslavlja pogotke.