Benfika ‘poludela’ za srpskim klincima! Lisabonski klub nudi Anderlehtu 15 miliona evra za Mitrovića

Mladi srpski napadač, prvotimac Anderlehta i nekadašnji član Partizana, na meti je Benfike.

Kako prenose portugalski mediji lisabonski tim je spreman da izdvoji 15 miliona evra za Aleksandra Mitrovića (spekuliše se o ciframa između 10 i 20 miliona), kontakt je uspostavljen sa belgijskim klubom, ali Anderleht ne želi da se odrekne usluga sjajnog špica.

Benfika je u ovom prelaznom roku inkasirala veliku svotu novca od prodaje igrača (Marković, Rodrigo, Garaj, Kardozo, Oblak, Gomeš…), oko 70 miliona evra, stoga ne čudi što tim iz Lisabona nudi ozbiljan novac za srpskog asa.

Bivši napadač Partizana odlično je počeo sezonu, na tri meča je postigao tri gola. On je već bio na meti jednog portugalskog kluba. Kad je bio član Partizana Porto je pokazivao interesovanje za Aleksandra…

Benfici je potreban napadač jer su klub napustili Kardozo (Trabzon), Rodrigo (Benfika) i Lazar Marković (Liverpul).

Mitrović je prošlog leta iz Partizana prešao u Anderleht za pet miliona evra. Treba istaći da Benfika želi i Andriju Živkovića, prvotimca crno-belih. Kako prenosi portugalski Rekord, Orlovi su spremni da plate našeg vunderkida šest miliona evra. No, Partizan u ovom momentu ne želi da ulazi u pregovore, jer je u fokusu borba za Evropu.

Ne treba zaboraviti da je Benfika od Partizana kupila i Lazara Markovića, koga je ovoga leta prodala Liverpulu za 25 miliona evra.