Benzema propušta Šalke, Anćeloti mu se ipak nada

Fudbaler Reala Karim Benzema propustiće u utorak utakmicu protiv Šalkea u Ligi šampiona i pokušaće da se oporavi za prvenstveni duel sa Barselonom, rekao je danas trener Madriđana Karlo Anćeloti.

– Benzema pokušava da se oporavi od udarca u butinu i ne može da igra sutra, kao ni (Sami) Kedira i (Alvaro) Arbeloa. Ubeđeni smo, međutim, da će biti spremni za nedelju – rekao je Anćeloti novinarima u Madridu.

Benzema se nesrećno povredio u subotu, kada ga je u utakmici protiv Malage slučajno kolenom udario saigrač Kristijano Ronaldo. Njemu je ukazana pomoć pored terena i on se vratio u igru, ali nije mogao da nastavi i zatražio je izmenu.

Odsustvo ovog centarfora ne bi trebalo da predstavlja problem za Madriđane u revanš meču osmine finala Lige šampiona, pošto su u prvoj utakmici, u gostima pobedili sa 6:1.

Ančeloti je danas kazao da će u napadu sa nezamenljivim Ronaldom igrati i mladi Alvaro Morata.

Što se tiče zdravlja igrača, Anćelotijeve misli usmerene su ka nedeljnom okršaju sa Barselonom, što je duel koji može odlučiti titulu.

– Benzema nam je veoma važan, a ove sezone je igrao jako dobro, i tu ne mislim samo na golove. Čekaćemo ga, ali ako ne bude mogao da igra, imamo zamene i zato sam srećan – rekao je Anćeloti. Benzema je ove sezone postigao 15 golova u prvenstvu i četiri u Ligi

šampiona.