Adidas Runners tim do 8. jula beležiće svaki istrčani korak Runtastic aplikacijom, a za svaki od prvih milion kilometara Adidas će organizaciji Parley for the Oceans donirati po jedan dolar. U okviru programa Parley Ocean School ova organizacija će kroz sportske aktivnosti edukovati mlade o značaju podvodnog sveta.

Jedan od kapitena beogradskog tima, Milko Babić, istakao je kako je ova kampanja za njih veoma značajna zbog širenja ekloške svesti.

– Trčanje za neki viši cilj stvara čoveku poseban osećaj dok trči, pogotovo na početku same inicijative kada niko nije imao predstavu o tome koliko će se ljudi uključiti i koliko će biti lako ili teško skupiti milion kilometara. Za svaki istrčani kilometar znaš da je to možda mali, ali svakako važan korak ka postizanju višeg cilja i očuvanja okeana. Fenomenalan je osećaj kada timski možemo uticati na mikrosvet. Mi u Srbiji svakako možemo da počnemo od reka i potrudimo se da smanjimo količinu otpada u njima – rekao je.

Dvojicu članova beogradskog AR tima, Dušana Mitrovića i Aleksandra Popovića, koji su ukupno pretrčali 456 km, idu u Pariz gde će se održati završna Run for the Oceans trka na kojoj će se okupiti trkači iz celog sveta.

Promo

Pored više od 300 članova ovog tima, podizanju svesti o negativnim posledicama zagađenja mora i okeana, doprineo je glumac Bojan Perić koji je podržao akciju.

– Globalno zagađenje je ogroman problem koji utiče na sve nas. Zadovoljstvo mi je da u Beogradu podržim jednu ovako sjajnu kampanju koja je korisna kako za pojedinca tako i za celo društvo. Na ovaj način podižemo svest o jednom velikom problemu današnjice. Svako najpre treba da počne od sebe, a onda ćemo i kao društvo napredovati – rekao je mladi glumac.

Akcija za očuvanje okeana traje od 8. juna i završava se istog dana u julu, a svako ko želi da pruži podršku ovom pokretu može se prijaviti putem Runtastic aplikacije. Pred trkačima je veliki izazov u kome se pozivaju da obore rekord od milion učesnika u Trci za okeane i tako doprinesu zaštiti životne sredine i podvodnih ekosistema.